Najdi forum

Zbrala se pogum in Vam pišem o svoji težavi. Stara sem 34 let in mati dveh otrok (dvojčkov). Do sedaj sem imela vedno redno menstruacijo (od 27-30 dni). Danes pa je že 36-i dan. Naredila sem test nosečnosti, ki je negativen, čutim napetost v sp. delu trebuha in v prsih in seveda tesnobo, ker ni menstruacije. Poklicala sem svojega ginekologa, ki mi je svetoval naj opravim test še 1x čez 10 dni in da je lahko izostanek tudi zaradi stresa.
V tem mesecu sem imela stres zaradi finančnih težav ter 14-dnevni prehlad. Kontracepcije (mat.vložek in tablet ne prenesem). Spolni odnos imava z možem z prekinitvijo ali kondomi. Skratka-sem zaskrbljena in hrati vas tudi sprašujem glede nove hormonske začšite za cca. 5 let (zakaj je samoplačniška?) in kakšni so rezultati (to sprašujem zaradi mojih težav z ostalo zaščito, ki sem jo probala).
Iskrena hvala za Vaš čas in odgovore.

Mirena, kakor se imenuje maternični vložek s hormonskim polnjenjem je res samoplačniški zato, ker tako narekuje ZZZS, ki ni pripravljena plačati tega “zdravila”, saj imamo na voljo “enakovreden cenejši obroček”. Seveda ta ni ne enakovreden, niti ne cenejši, če vračunamo tudi morebitne zaplete, ki so pri klasičnem obročku pogostejši in težji, čeprav še vedno dovolj redki. Je pa seveda to cenejša varijanta za ZZZS, vsaj kratkoročno, posebej, če si ga ženske res kupijo same, ker imajo potem manj stroškov z njihovo siceršnjo kontracepcijo!!!
Kot sem vam odgovoril drugje, ne vem kakšne težave ste imeli s klasičnim obročkom, zato vam ne morem na splošno odgovoriti, če je primeren za vas.

New Report

Close