Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija pogosti prehladi v nosečnosti in zamašen nos

pogosti prehladi v nosečnosti in zamašen nos

Pozdravljeni,

sem noseča in sicer v 14 tednu problem pa imam s prehladi in posledično totalno zamašenim nosom.
Hči je Septembra prvič vstopila v vtec in od takrat imam nenehne prehlade predvsem pa čisto zamašen nos, tako da čutim pritisk na obeh sraneh pod očesi ob nosu. Ob tako zamašenem nosu sem uporabljala Operil, ker pa vidim, da bo tako celo zimo me zanima ali obstaja alternativa Operilu?
Vse skupaj čistim tudi s fiziološko ampak nima učinka (razen vlaženja sluznice).
Ali bi jemanje Nasonexa pomagalo tudi ko imam tako močno zamašen nos?

Naj povem, da imam že tako probleme z nosom, nikoli nisem “zares lahko” dihala čez nos, vedno je prisoten izcedek, občutek polnega nosu in šele pri uporabi Operila med prehladi sem lahko ugotovila kaj pomeni zadihati čez nos (v družini so sami alergiki-z robcem v roki).
Pogosti prehladi so v mojem življenju stalnica, v kolikor takoj ne poskrbim za odmašitev nosa (Operil) se prehlad zavleče in “sem že” na antibiotiku.

Prosim za pomoč, kaj lahko v nosečnosti jemljem za to nadlogo.

Spoštovani,

Operil lahko uporabljate le za 5 dni in naj to ne bo prepogosto (največ 1x mesečno). Vmes pa mrzlo fiziološko. V primeru težav s spanjem, obraznih bolečin je na mestu nosni kortikosteroid (npr. Nasonex).

Seveda so poleg pogostih viroz in možne alergije pri vas vzrok še nosečniški hormoni, morda že tudi odvisnost sluznice od Operila (medikamentozno vnetje).

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close