Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija pogojna alergija – cepljenje – vrtec

pogojna alergija – cepljenje – vrtec

imam problem, mojega pikca sem pricela uvajati v vrtec, kjer se pa se je pojavil problem, vendar ne zaradi prehrane (no, tudi,ampak upam, da bomo premostili te zadeve) ampak zaradi cepljenja…

Ima potrjeno alergijo na KML in pogojno na jajca… (beri, pod 0,35) vendar vseeno odsvetujejo jajca itd… posledicno ga zaradi tega nisem dala cepit pri enem letu in seveda se sedaj odlagam…

potrdilo za vrtec sva dobila v ponedeljek (prej je bil bolan, zato ga tudi uvajam sele sedaj) vendar so mi napisali potrdilo z veljavnostjo samo do pregleda na pediatricni to pa je ze cez slab mesec, z obrazlozitvijo, da bomo pa takrat cepili…

ker se mu alergija (vizuelno) nikjer ne pozna – nima AD ali cesar bolj ‘otipljivega’, ne vem, kako bo potem… ceprav sem sestri pri pregledu povedala, da izvidov tako hitro ne bom dobila, mi je dejala, da naj insistiram z izvidi, ker pac drugace ne bo mogel v vrtec…

ce sem cisto odkrita imam pred cepljenjem strah (prva pupa je cepljena in ni bilo nobenih problemov) pri sinu pa se strahu, da bo slo po cepljenju kaj narobe ne morem znebiti…

pred slabe pol leta, je izgledalo, kot da ne slisi, smo ga imeli na pregledu za sluh… hodi po prstkih, maha, pri 22 mesecih je komaj spregovoril kaksno besedo (se to je ‘dej, dej’ ali pa ‘ajda, ajda’, not rudi ‘baba’ se znajde vmes), ata ali mama rece zelo poredko…

kaksne imam moznosti, da ga ne dam cepiti, pa vendar dobim potrdilo, da je sposoben za vrtec?

otrok najbrž ni bil cepljen le za MMR, to tudi naša ni bila, sicer za v vrtec je bila, vendar je šla kasneje, cepljena pri 3 letih, za v šolo ni bil noben problem, hodi v 2 r./9, pa še vedno čakamo na drugo dozo.
če se ceplenje odsvetuje, se ga lahko izvede pod nadzorom, mora pa otrokova zdravnica napisat napotnico in cepljenje uredit. dogovori se na pediatrični kamor greš na knontrolo, da zapišejo v amb. karton da se svetuje ceplenje pod nadzorom ali da se odsvetuje, oz. karkoli kakor menijo da je prav. v kolikor se bodo odločili za ceplenje pod nadzorom ti naj dajo navodila, kako izvest. vsekakor pa naj ti to zapišejo, ker se na ta ceplenja običajno čaka, da te pokličejo za sprejem in bo vsaj ta čas lahko otrok hodil v vrtec.
sicer pa gre za precepljeno populacijo in po novem cepljenje ne bo obvezno, zato ne vidim zakaj v vrtcih pa še vendo komplicirajo.

vsa druga ceplenja smo mi kljub višjim parametrom kot pri vas in potrjeno alergijo oprvaili b.p., v roku. razen MMR z zamikom 1.dozo pri 3 letih in sedaj ko čakamo da nas pokličejo, zato tudi še ni bila cepljen za hepatitisB, ki z alergijo nima druge veze, razen da se zdravnica boji da bi cepljenje sovpadlo z MMR za katerega nas bodo obvestili 2-3 dni prej.

New Report

Close