Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Pogoji za svetovalko za dojenje

Pogoji za svetovalko za dojenje

Pozdravljena

No vrjetno je bilo o tem že pisano samo zanima me pa kakšni so pogoji da se kvalificiraš za delo, ki ga opravljate pri LLLL in ne vem če se skupina ( v kateri ste vi, če sem prav razumela :)) ki izvaja pomoč po raznih krajih Slovenije tudi tako imenuje. Zanima me kakšni so pogoji za to delo?
Hvala in LP

Draga Tina,
uradno se imenujemo Slovensko društvo za podporo in pomoč pri dojenju pri La Leche League Internatonal (krajše LLLI). LLLI je torej mednarodna organizacija, pod katerim okriljem delujemo.

Osnovni pogoji, da postanete svetovalka za dojenje so naslednji:
– imate lastno izkušnja dojenja (najmanj eno leto)
– da ste dojili otroka dokler ni bil sam zrel za gost hrano (v drugi polovici prvega leta)
– da se je dete odstavilo samo ali z vašo ljubečo pomočjo, postopoma
– izpolnjujete pogoje obiskovanja vsaj ene serije srečanj
– se strinjate in razumete deset točk LLLI filozofije
– ste članica LLLI
– imate knjigo The Womanly Art of Breastfeeidng ali ste seznanjeni z njeno vsebino
– pridobite priporočilo drugih svetovalk

Drugo, ni pa nujno, a se tekom »pripravništva« tega lahko tudi naučite:
– se zavedate odgovornosti svetovalnega dela
– imate zdrav in pravilen odnos do starševstva, materinstva
– aktivno delujete v delu društva in organizacije
– ste komunikativni, spoštljivi in imate pravilen odnos tudi do drugače mislečih
– ste topli in empatični do drugih
– ste se pripravljeni učiti o dojenju, starševstvu, vzgoji
– ni nujno, je pa dobro, da znate enega od svetovnih jezikov (zaradi literature)

Bodoča svetovalka, pripravnica, ki izpolnjuje pogoje začne s t.i. procesom aplikacije. Po uspešno končani aplikaciji, podpišete izjavo (Statement of Commitment) in tako postanete uradno svetovalka za dojenje. To zadnje je potrebno zaradi pravnih formalnosti, saj ste kot LLLI svetovalka tako uradno tudi zavarovana za primere tožb ali odškodninske odgovornosti.

Več:

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

New Report

Close