Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Pogoj – žival stran ali ven iz stanovanja

Pogoj – žival stran ali ven iz stanovanja

Vsi v blokih plačujejo za pse. Če ti ne, je prišlo do napake in če si poštena, se boš sama oglasila na pristojnem uradu in zadevo pojasnila. Ker če ne, pes biva na črno in kot veš je to kaznivo!
Ne vem kaj misliš s prvim delom, ki naj ne drži. Če misliš, da lahko imaš psa v stanovanju brez dovoljenja lastnika, se zelo motiš. Praviš, da je že bilo pojasnjeno? Kdo je pa pojasnil? Neki forumaši? Ne verjemi vsega kar se tu piše. Ti povem iz prve roke, za bivanje psa v stanovanju, moraš imeti dovoljenje lastnika! Tako je, pa če ti paše ali ne.[/quote]

Prvič: v zvezi s plačevanjem pišeš neumnosti, kar je obrazložila že Yo.
Drugič: si nepismena, česar mi verjetno ni treba dokazovati, ker je to očitno.
Tretjič: na osnovi napačnih argumentov me obdolžuješ, da imam psa na črno, kar bi lahko imela za žaljivo obdolžitev.
Četrtič: zaradi vsega tega se mi s tabo ne da razpravljati.[/quote]

Špelca, a ti ne veš, da je žalitev kazniva?? Ti toplo priporočam, da skrajšaš jezik. In ja, če te tožim, boš morala marsikaj dokazovat in dokazat, na sodišču ne bo nič očitno :-))). Poskusiva??

In tiKruster, kje si pa pobrala, da jaz oddajam stanovanja? Ne beri polovičarsko! In kar ni prepovedano ni dovoljeno. Če ne verjameš, pa poskusi. Najemi stanovanje, zamolči psa ali dva, potem ju pa pripelji. Bomo videli kaj bo. Si upaš?
In kje vidiš kakšno razburjanje? Mene zadeva zabava. Ker vidim koliko telebanov hodi po svetu, nimajo niti za svoje stanovanje, potem pa mislijo da bodo patem solili tistim, ki ga oddajajo.
In če smo že pri tem, kdo je težek in kdo ne, so to skoraj vedno najemniki. Sicer pa, to je logično, to so ljudje nižjega sloja in neke posebne kulture od njih niti ne moreš pričakovati :-))
Pa lepe mirne sanje vam želim!

Saj me v bistvu ne briga, ampak včasih me pa kdo potegne za jezik…

1. Prej se je za živali plačevalo ali pa ne – odvisno od dogovora oz. medsebojne pogodbe – od bloka do bloka različno. Od decembra lani, kar velja novi pravilnik, se pa plačuje čiščenje stopnišča 1/2 osebe za psa, drugega pa nič.

2. V najemni pogodbi lahko kaj piše direktno ali pa med vrsticami. In če ni prepovedano (direktno ali okrog ovinka), je dovoljeno. Seveda pa ti lastnik ne rabi naslednjič podaljšati pogodbe, če počneš kaj takega, kar mu ni všeč – pa če je v pogodbi omenjeno ali ne

3. Že davno so ekonomisti dokazali, da je najem stroškovno ugodnejši od nakupa, še posebej pri prostorih oz. nepremičninah. Pa tudi čisto preprosta računica na konkretnem primeru ti da isti rezultat. Najemniki so torej ljudje z racionalnim razmišljanjem, ki ne grabijo skupaj zase in še za 5 naslednjih generacij, ampak pametno razporejajo svoja sredstva.

4. Avtorici prvega posta: vlaganja poračunaj z najemnno. Točno napiši, koliko in v kaj sta vložila, dodaj kopije računov, preračunaj, koliko najemnin to znaša, in pripiši, da se medsebojne obveznosti pobotajo. Pika. In drugega žal ni, kot iskati drugo stanovanje, pri čemer vama želim čim več sreče. Ne bo lahko, ni pa nemogoče.

Se ne strinjam zgleda da se ti ne zavedas da je zaljenje kaznivo, mene si kot najemnico lepo uzalila in se marsikaterega bi se s tozbami na tvoj racun lahko prav lepo pozabavali a zal kot najbrz ne ves zaljenje (ceprav v tvojem primeru je slo prej za opazko) velja v primeru ce gre zalitev na fizicno osebo ne pa za internetni alias.

spet se kregate kot jaz včasih lol.bom pa še jaz nekaj povedal. oseba pod nikom se na strinjam ti si prva žaljivo obdolžila špelo ona ti je samo vrnila tako da v tem primeru lahko sodišče obe oprosti ali pa obe kaznuje v vsakem primeru nobena nič na prefitira razen še za stroške advokata boste me pa jezi ker vsi takoj začnete grozit z sodiščem v času socializma se tega niste upali ker bi vam maršal tito odrobil glave in prav je bilo tako saj vidite kaj imate v demokracije ,šrote bavčarje pa vegrade.

Ona lahko pripravi vse račune, če je kaj vložila v stanovanje, vendar je to čisto njen problem. Če je kupila pohištvo, naj ga vzame, če je prebelila stanovanje, hja, kdo jo je pa prosil? Pa naj popraska barvo dol in jo nese s seboj. Vendar pazi, stanovanje mora biti ob predaji v takem stanju kot je bilo ob prevzemu. Upam, da je bil lastnik toliko pameten in ima v pogodbi napisano, da je najemnik stanovanje pogledal ter da nima pripomb. Ker v tem primeru najemnik ne more trditi, da so omare razpadale naprimer. To bi potem moral povedati takoj, se dogovoriti za zamenjavo ali zmanjšano najemnino, če bi najemnica sama kupila omare. Ali pa tega stanovanja ne bi vzel. Saj res, Malikužek, zakaj ste vzeli to stanovanje, če je bilo v njem vse narobe? Res me zanima? Je bila najemnina tako nizka??
Svetilnik, a si ti sodnik, ali samo sanjaš o tem, da bi bil ?
Maršala pa raje pusti pri miru, je kar dostim oddrobil glave in jaz na tvojem mestu tega ne bi obešala na velik zvon. Nikoli ne veš…
anathema_ zate pa je škoda besed, tudi ti si skregana s sodno prakso :-)))

in prav je naredil lep primer kako dobro je skrbel za delavno ljudstvo je bilo nič brezposelnosti.danes poglej svinjarijo a si ti s hruške padla.

Oj,Svetilnik, malo bolj previdno z besedami, da se ne boš znašel za rešetkami!!!!!!

Prvič: v zvezi s plačevanjem pišeš neumnosti, kar je obrazložila že Yo.
Drugič: si nepismena, česar mi verjetno ni treba dokazovati, ker je to očitno.
Tretjič: na osnovi napačnih argumentov me obdolžuješ, da imam psa na črno, kar bi lahko imela za žaljivo obdolžitev.
Četrtič: zaradi vsega tega se mi s tabo ne da razpravljati.[/quote]

Špelca, a ti ne veš, da je žalitev kazniva?? Ti toplo priporočam, da skrajšaš jezik. In ja, če te tožim, boš morala marsikaj dokazovat in dokazat, na sodišču ne bo nič očitno :-))). Poskusiva??
loja in neke posebne kulture od njih niti ne moreš pričakovati :-))
Pa lepe mirne sanje vam želim![/quote]

Hm, pravzaprav si ti mene žalila. Jaz sem napisala le dejstvo (ki je, da ne znaš postavljati ločil). Tako da … če bi kdo hotel koga tožiti, bi jaz tebe. 🙂

🙂 se ne strinjam – ne skrbi ta na ta del sodne prakse se pa kar en malček spoznam ampak če si že ti taka pravnica me pa prosim razsvetli, pokaži mi zakonik, pravilnik (z zakonsko določenimi sankcijami) ki dokazuje da se motim. Zabavaj me prosim.

loja in neke posebne kulture od njih niti ne moreš pričakovati :-))
Pa lepe mirne sanje vam želim![/quote]

Hm, pravzaprav si ti mene žalila. Jaz sem napisala le dejstvo (ki je, da ne znaš postavljati ločil). Tako da … če bi kdo hotel koga tožiti, bi jaz tebe. :-)[/quote]

Hehe, napisala si, da sem nepismena (toliko o tem), tako da zdaj ne spreminjaj dejstev. Če pa bi rada zdaj svojo žalitev in zdaj spreminjaš svoje besedilo (napisala sem, da ne znaš postavljati l
ločil) hja, za to spremembo je malce pozno, se ti ne zdi?
Sicer pa ne bi o tem, kdo ne zna postavljati ločil, sploh ne veš s kom imaš opravka 🙂
(res se ti lahko samo nasmejem)

Nisem pravnica, sem kar en malček nad tem. Če želiš, da te zabavam, te bom raje na sodišču, bo bolj zabavno. Si za?
(do takrat pa te naj zabava kar tvoj možek. Ali te noče več :-)))))) )

Hm, pravzaprav si ti mene žalila. Jaz sem napisala le dejstvo (ki je, da ne znaš postavljati ločil). Tako da … če bi kdo hotel koga tožiti, bi jaz tebe. :-)[/quote]

Hehe, napisala si, da sem nepismena (toliko o tem), tako da zdaj ne spreminjaj dejstev. Če pa bi rada zdaj svojo žalitev in zdaj spreminjaš svoje besedilo (napisala sem, da ne znaš postavljati l
ločil) hja, za to spremembo je malce pozno, se ti ne zdi?
Sicer pa ne bi o tem, kdo ne zna postavljati ločil, sploh ne veš s kom imaš opravka 🙂
(res se ti lahko samo nasmejem)[/quote]

Ti imaš pa res prveč časa.
Prav, naj bo po tvoje: trdim, da ne znaš ostavljati ločil (dokazov je v tvojem pisanju na pretek), kar jaz pojmujem kot nepismenost. A potrebuješ še kakšne dodatne podnapise?
To, da ne vem, s kom imam opravka, je res. Ampak me niti ne zanima, zakaj bi me?

Opa, nadpravnica? 🙂

A se meni le zdi, da smo pošteno zašli s teme v naslovu?

spela_, ona je sodnica ali pa tožilka in te bo vse v eni osebi tožila in obsodila. A še nisi zaštekala?

Če sem za? Priznam da na sedenje na sodišču načeloma ne gledam kot vir zabave ampak tu bi pa znalo biti zabavno, priznam. Že sam razlog za tožbo na moj račun bi znal biti zanimiv :), mislim da boš mogla še malo naštudirati zakone da boš našla da tu kršim katerega…

Če sem te pa slučajno narobe razumela in si pač zaposlena na sodišču (na kateriki koli poziciji že) in me vabiš da me zabavaš ob opravljanju tvojega dela se ti pa iz srca opravičujem 🙂 – hvala za vabilo na zabavo ampak raje ne bi, se res raje zabavam s svojim fantom

Kakorkoli že, če želiš koga vlačiti po sodišču mora le ta tebe osebno žaliti, kar pomeni da se moraš predstavljati z svojim imenom in priimkom. Pa še pri temu ti želim veliko sreče, ker kot nadpravnica najbrž veš da v Sloveniji še noben tak primer ni prišel sodno čez 🙂

S teme smo res malce zašli toda ene stvari ti res dvignejo tlak :), lahko se pa malce vrnemo na temo če jo malikuža še sledi: ste kaj uredili?

A pritisk se ti je dvignil? Sem mislila, da se zabavaš!?
Kar se pa zakonov tiče, je pa tako. Imam jih v malem prstu, tak je pač moj poklic. In prav zato vem, da na sodišču vse pride skozi, če le sodniki tako želimo 🙂
Tako pač je!
p.s. s fantom se pa bolj slabo zabavaš, glede na to, da si kar naprej za računalnikom!

sanjaj

se ne strinjam nehaj se hvaliti tukaj gor da si sodnica da na bom ministru zalarju napisal kaj počneš tukaj gor kot sodnica najbrž dobro veš en klik in že vemo kdo si če pa na verjameš pa primoža vprašaj on kot upravljalec sistema te najde za tren oka pa lepo da pišeš da se na sodišču vse da če le imaš veze in poznanstva a to meji na korupcijo in kriminal v lastnih vrstah.vprašaj.

niso mi včeš ljudje ki se nad drugimi izživljajo s svojo službeno pozicijo take bi jaz skoraj vse postrelil ups a me boste zdej zaprli.

Ne vem zakaj te tako veseli vtikanje v to kako se jaz zabavam s svojim fantom, zakaj sem zadnjih par dni skos za racunalnikom pa ni tvoj problem – verjemi če bi bilo prostovoljno ne bi visela gor :), me pa bolj skrbi zakaj nekdo na taki poziciji preživi toliko časa na internetu pa toliko ko je sodnih zaostankov. Če se mi dvigne pritisk ne pomeni da se ne zabavam.

“Kar se pa zakonov tiče, je pa tako. Imam jih v malem prstu, tak je pač moj poklic. In prav zato vem, da na sodišču vse pride skozi, če le sodniki tako želimo 🙂 “

in s to izjavo bi potonila še najmanjša možnost kakršnekoli tožbe če bi bila za njo sploh kaka verjetnost in osnova! Če si res sodnica se pa najbrž tudi zavedaš da s tako izjavo daješ sum na slabo izvajanje prakse in sum na korupcijo slednje je pa kaznivo tudi v internetnem prostoru in je dovolj za kazensko ovadbo.
Druga stvar, ki se jo pa najbrž tudi zavedaš je pa da si s to izjavo enačila vse sodnike, vsi po tvojem izvajo slabo prakso – v tem primeru pa lahko gre lahko za blatenje sodniškega poklica in če bi se že kateremu sodniku dalo s tem ubadat bi imel osnove – ampak saj ti to veš a ne.

Če hočeš koga tožarit se predstavi z imenom in priimkom, šele potem se lahko pogovarjamo naprej. Če pa hočeš brez pravne podlage pridobivat informacije o uporabnikih pa veliko sreče z tem da obdržiš službo, svobodo in medijskim cirkusom ki s tem pride.

Vse to seveda pod predpostavko da si res sodnica.

Toplo ti priporočam, da počasi odnehaš. Mene to “prepiranje” po forumu ne moti, čeprav forum temu ni namenjen, trenutno me zabava (če me ne bi se ne bi spustila v to) toda nikoli ne veš kdaj se najde kdo, ki ga bo motilo in kako bo ta oseba ukrepala.

Pozdrav

New Report

Close