Najdi forum

Pišem, ker si želim kak nasvet koga starejšega ali bolj izkušenega. Imam moža. Je vse mogoče: zelo rad laže vsem in na vse načine, krade, kadi travo in seveda pije veliiiko alkohola. Seveda jaz nisem popolna, premalo kuham in pospravljam, kar tudi priznam, otroke ne znam pripraviti da bi spali v svojih sobah in tako vsaj mlajša dosti spi pri meni. On spi na kavču od rijstva prve hčerke, ker ga je preveč motila v spalnici in je bil zjutraj utrujen. Jaz pa ko otroci spijo v svojih posteljah, spim sama saj on na kavču že prej zaspi od alkohola. Da pije, sem kriva jaz, ker nisem pridna kmečka žena, za katero me je imel (to so njegove besede) . Zateka se k mami, ki je zanj popolna – ne rezumet narobe – midve s taščo se dobro razumeva, saj je čudovita do otrok kar mi zelo veliko pomeni – mene pa vedno z njo primerja. Reči že 15 let nikoli ne smem nič, tako da v bistvu živim po pravilih njega in staršev (živimo skupaj). Če me kdaj “zanese” in kaj rečem, naprimer zakaj pije, ali da bi kdaj kam šli…sem napadena.
Po dogodkih včeraj ko meje spet zgrabil za roko, da je bila v trenutku čisto črna, sem se odločila, da odidem.
Skrbi pa me vsa birokracija, dogovori glede otrok…delal bo velike probleme. že stvari ne bom mogla b+vzeti, saj mi pove da bo takoj menjal ključavnmico…pa nočem nič, samo moje obleke….grozi mi tudi s smrtjo – bojim se da bi enkrat res prišel in mi kaj naredil…..prijavila ga še nisem nikoli ker nisem želela da otrosi to doživijo. ga je pa prijavila ena pred mano, ker jo je udaril..
Tudi moja plača je majhna, plačevati pa bom morala najemnino.. ne vem, kako bo vse šlo….razne šolske predstave in pomoč in ukvarjanje z otrokoma lahko vsi kar pozabimo in zelo se bojim da bo otroke to zelo prizadelo….
Ali ima kdo nasvet, kako mi bo vse šlo…..ne vem če sem sposobna za vse…nimamn nikogar za pmoč, prijateljev nočem moriti preveč, mama mi sicer pomaga, a tudi ona pije…

Zateci se v varno hišo, tam ti potem pomagajo z vsem naprej. Pozanimaj pa se na policiji ali na Centru za socialno delo, kje ti je najbližja. Srečno in pogumno!

tudi jaz ti svetujem varno hišo oz. materinski dom. tam boš na varnem, pa še pomagali ti bodo. v enem letu se boš malo umirila in našla rešitve za svojo nemogočo situacijo.

New Report

Close