Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Podkožni mozolj v sluhovodu

Podkožni mozolj v sluhovodu

Pozdravljeni
Od nedelje popoldan imam hude bolecine v desnem usesu. Sprva sem mislila, da sem si mogoce zalezala ali da se pricenja neko vnetje. Bolecina se je le stopnjevala. V ponedeljek sem sla na urgenco, kjer so mi dali trak z zdravilom v uho. Bolecina je bila cezdalje hujsa. Ponoci sem sla zopet na urgenco, kjer sem dobila mislim da Dotera protibolecinski tablet. Stanje se je malenkost umirilo, se vedno bolelo. Zjutri sem sla k svoji zdravnici, ta me je pod nujno napotila k specialistu (ORL), kjer so ugotovili, da imam ocitno nek mozolj globoko v sluhovodu. Bolecine so neznosne, zopet sem dobila trak v sluhovod, dobila sem Brufen, ampak samo malo omili bolecino za priblizno 4 ure, nato je isto – neznosna bolecina, spikanje v usesu, srbenje, celjust me boli, celotno uho, uho in okolica usesa je zatecena. Ne pomaga mi nic. Jutri imam menjavo traku ob 12h. Je to normalno da tako neznosno boli? Naceloma imam visok prag za bolecino, nic me v zivljenju se ni tako grozno bolelo kot me zdaj uho, solze mi same od sebe tecejo, tako grozno me boli. Kaj sledi? Se sploh da kaj narediti razen cakati, da ta podkozni mozolj izgine oziroma poci sam, ko je dovolj dozorel?
Hvala.

Spoštovani,

zdaj je verjetno vaših bolečin že konec…
Če je bil furunkel (zagnojena lojnica) oz “mozolj”, je potrebno kožo prerezati, da izteče gnoj. Votlinico izperemo z antibiotikom in damo antibiotik tudi v tabletah.
V primeru vnetja zunanjega sluhovoda (otitis externa) zdravimo s kapljicami in mazili na traku.
Oboje zelo boli, ker oteklina vleče pohrustančnico.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close