podhranjenost
POZDRAVLJENI! SEM TAMARA,STARA SEM 15 LET,VELIKA SEM 170 cm IN IMAM 41 kg. ŽE VEČKRAT SEM SE POSKUŠALA ZREDITI PA MI NIKAKOR NE USPE.NA DAN POJEM PO 5 OBROKOV PA SE NE ZREDIM NITI KILIGRAMA. KO JE BIL MOJ ATI MAJHEN JE BIL TUDI TAKO SUH,PA ME ZANIMA,ČE JE TO DEDNO?TAKO RADA BI SE ZREDILA,KER SE V SVOJI KOŽI POČUTIM ZELO NEPRIJETNO. NE UPAM SE SLEČI V KOPALKE,NE UPAM NOSITI KRATKIH HLAČ,SAJ SE VSI OBRAČAJO ZA MANO.NA TEŽI MI JE ZAČELO PRIMANKOVATI OD 4.LETA.PROSIM VAS ČE MI LAHKO POMAGATE!!!
Tamara ….
spoštovana Tamara,
če se vam hrana ne upira in se celo želite zrediti, je treba najprej oceniti vašo splošno energetsko porabo (t.i. bazalni metabolizem) to .Povsem možno je, da je ta v osnovi prevelik in zato niste sposobni ustvarjati zalog.Stanje bo zusmerjeno diagnostiko preveril vaš splošni zdravnik, ta vas bo tudi poučil o morebitni hiperkalorični dieti, oziroma zdravil TELESNE RAZLOGE za podhranjenost.Verjetno bo moral v ta namen naročiti tudi preiskavno delovanja žleze ščitnice. Oglasite se torej pri njem.
Spoštovana Tamara
Vem, da ti ni lahko, ker jaz sem pri moji višini 166 tudi imela 41 kilogramov. Priznam sem se sekirala vsi so se za mano obračovali posebej na plaži. Nič si nisem mogla pomagati jedla pa sem ogromno tako, da niso mogli verjeti zakaj sem tako suha.
Ker imam psihične težave mi je moja psihiatrica predpisala Ladiomil 25mg. Ko sem te tablete začela jemati sem se v kratkem času zredila za 30kg. Sedaj jih imam 70 kg. sem srečna. Vprašaj našega psihiatra, če je res, da se od Ladiomila zrediš. Mene tudi to zanima upam, da bo to psihiater prebral.
Želim ti, da se čimprej zrediš in, da ne misliš o tvojih kompleksov, ker lahko od tega še hujšaš, če se boš sekirala tako je bilo pri meni iz mojih lastnih iskušenj………..
lp, Doroteja