Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Podaljšanje porodniške

Podaljšanje porodniške

Pozdravljeni,
sem nova na foromu – joj koliko novih in koristnih informacij sem dobila.
Tudi sama imam alergična otroka. Starejša hči je alergična na pršico, cvetni prah, drevesa, trave, mačko, psa, ollke, ciprese….. Vse¸respiratorne alergene. Mlajša, devet mesečna hči, pa je alergična na mleko in jajčni beljak – dokazano s krvnimi preiskavami. Sama sem ugotovila še alergijo na piščančje meso in lateks.
Oglašam pa se z vprašanjem, kako se lotiti prošnje za podaljšanje porodniške. Ali se mora za podaljšanje strinjati pediatrinja in mora ona oddati svoje mnenje ali so dovolj le izvidi? Kaj ste navedli v prošnji. Obstaja kakšen obrazec, vzorec?!!!
Ali lahko pričakujem podaljšanje glede na to, da imamo dokazano alergijo samo na dva živila?
Glede na to, da dobivam Pregomin na recep je verjetno nesmiselno oddajati vlogo za denarni dodatek? Kaj menite vi?
Hvala za vsak nasvet.

Lep sončen dan vam želim!

Za podaljsanje porodniske je potrebno oddati vlogo na center za socialno delo. Prilozi se vse izvide in to je to. Po tem novem sistemu pediater s tem nima nic, niti ne dobi nobenega obvestila ali je porodniska podaljsana ali ne. Vlogo je potrebno oddati kaksen mesec pred iztekom porodniske.

Se opravicujem, ker ni stresic.

Tudi meni so podaljšali porodniško za 90 dni na podlagi izvidov testiranja (mleko, beljak, arašidi). Dodatek za nego so mi zavrnili, tudi po pritožbi, ker hči ni alergična na več (vsaj 3) osnovnih živil.
Pediater nima s tem nič, lahko samo da svoje mnenje, pa ni potrebno. Sama napišeš prošnjo, nič posebnega, svetujem pa ti, da močno povdariš dojenje, če seveda dojiš. To pomaga.

Irena

New Report

Close