Počitniško delo v tujini-Hrvaška,Pag
Hej!
Kot prvo,vem da do polnoletnosti po zakonu nesmes delati v tujini tako da govorimo o polnoletnosti-19 let.
Zanimam se za delo natakarice v raznih gostilnah v sosednji Hrvaški na otoku Pagu. Vem, da sem za letos ze prepozna. Ubistvu upam da si bom drugo leto lahko zrihtala kaksno delo sicer pa so lastniki objektov kjer naj bi delala,dolgoletni druzinski prijatelji, tako da bi predvidoma lahko prisla tja po vezah. Vem da bi to morala vprasati direktno njih ampak nocem da bi se prehitro vse skupaj razsirilo in veljalo da drugo leto pa jaz definitivno grem. Nisem 100% da bom sploh sla,zato zbiram izkusnje in mnenja od vas. Torej razumem da naj bi jaz s svojimi stroski prisla sem okej to razumem…potem pa tej natakarji bivajo v neki hisi oz. apartmaju katerega bivanje je vkljuceno med njihove stroske prav tako sam prevoz do apartmajev. Gostilne so na plazi kar pomeni da delo traja od ponedelka do nedelje 12 ur priblizno delajo pa tudi v izmenah. Poleg tega je treba zjutraj priti vrjetno uro prej da use pripravijo in zvecer pred odhodom je potrebno use lezalnike in sencnike pospravit in pa na hitro posprsvit se smeti po plazi. Placa sicer nevem koliko je anpak mislim da 700 € mesecno. Aj pozabila sem povedati se da znam slovensko,hrvaško in angleško zelo tekoce prav tako italijansko ampak samo tekoce. Poleg tega sem v preteklosti ze delala v gostilni-isto v okviru pocitniskega dela.Torej a ma kdo ze iskusnje s takim nacinom dela in mogoce tocno s takim principom?Nasplošno kako se vam je zdelo delo v tujini,ce ste ga ze opravljali? Pa kdaj se sezona dejansko zacne in kdah konca?In pa se kdaj je treba oddati prijave za delo,
Hvalezna bom vsem,
–A