Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje počitnice v nosečnosti

počitnice v nosečnosti

Drage sonosečke, lepo pozdravljene.
Za prvomajske praznike bi z možem rada nekam odpotovala, razmišljala sva tudi o kakšni malo bolj eksotični destinaciji, kot so Kanarski otoki. Takrat bom v 29. tednu nosečnosti, pa me zanima, če ima katera podobne izkušnje, oziroma kakšno je vaše mnenje o takem potovanju.
Lp, z.

Pomisli, kaj bi se zgodilo, če bi se slučajno začel porod. Otrok pri 29 t bi bil pri nas zagotovo deležen vse potrebne oskrbe, kaj pa tam (bližina centra za nedonošenčke)?

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

Preveri tudi, ali te bodo letalske družbe spustile na letalo. No, Adria te vzame do 32. tedna.
Midva bova doma oz. bova naredila kakšen izlet po Sloveniji, če se mi bo dalo. Opažam namreč, da se mi čedalje manj da lazit naokrog.

Hvala.
Vsekakor bom za mnenje najprej vprašala svojo ginekologinjo.
Počutim se odlično in nosečnost do sedaj poteka brez vseh problemov. Kljub temu pa si ne želim sebe ali otročka spravlajti po nepotrebnem v nevarnost…

Zel1 naredi kakor sama čutiš, ampak jaz recimo ne bi šla nekam daleč… Verjetno bi se držala v Sloveniji… Kot pravi televrina, nikoli ne veš, kaj se zgodi…
No mogoče sem jaz bolj previdna, ker imam že veliko slabega za seboj, ampak vseeno… Doma boš imela vse “pri roki”.

Ah ne kompliciraj,

zaradi letenja vprašaj, mislim pa, da takrat se lahko. Jaz sem v 28 t in sem non stop na poti slovenija-srbija. Ča bi človek samo na to študiral, kaj se ti lahko zgodi, potem lahko itak samo znoriš.

Če se fajn počutiš, zakaj pa ne. Dopust je itak nekaj najboljšega…

lp

Kanarski otoki pa res niso kakšna zabačena eksotika, po mojem je zdravstveno varstvo vsaj na ravni našega.

Preveri edino, do katerega tedna nosečnosti letalska družba, s katero nameravata leteti (še posebno za nazaj), še vzame nosečnice na letalo!

Sicer pa se pa lepo imejta!

Preveri, če te na letalo še vzemejo, včasih je tui meja, ko potrebuješ potrdilo od ginekologa (pozor, ki ni starejše od enega tedna). Če bosta tam malo dlje, se sna zadeva zakomplicirat.

NUJNO preveri, na kakšen način boš plača stroške poroda, če bos slućajno rodila tam. Potovalna zavarovanja npr Coris imajo striktno napisano, do katerega tedna še krijejo stroške nosečnici. Ne pozabi na modro kartico za EU.

Sama sem bila na Tenerifi v 25. tednu. Sem se počutila super, ginekologinja mi je dala zeleno luč, imela sem s seboj materinsko knjižico. Meni je bil polet 5 ur plu postanek na Gran canariji pa še pol ure leta kar malo dolg, pazi na dovolj velik vnos tekočine in na zatekanje. Morda te mož vmes malo masira.

Ja imajo kar nekaj porodnišnic, tudi enoto za intenzivno terapijo, tudi privat ginekologov kar nekaj.

Srečno!

Punce, hvala za nasvete.
Topsy, katero destinacjo znotraj Kanarskih bi pa ti priporočila, če lahko vprašam.
V petek imam pregled in se bom pozanima še kakšno je mnenje moje ginekologinje.
Bom poročala…
lp,z.

na adriji te vzamejo do 32. tedna, od takrat naprej s potrdilom zdravnika, oz. vzamejo te en teden pred in en teden po porodu. lp

http://www.adria.si/sl/article.cp2?uid=472A6F7F-EEB6-5AA1-C685-CEF5EDCFC71F&linkid=article&cid=931F6ED5-7B80-DC84-829A-34A0C1085AA9

P.S. jaz sem bila v 31. tednu v franciji, z avtom 10 ur voznje, brez problemov.

Recesija, a…eni pa na Kanarske za 1.maj….huuudo…
sama sreča, da se pameti za otroka ne da kupit, drgač bi taki , kot si ti v vrsti stali, da bi meli genialca, če sta že starša butla…

Še tole s Corisove spletne strani:

Ne krije se:

* prekinitve nosečnosti,
* pregledov v nosečnosti, tipičnih težav v nosečnosti, razen v primeru reševanja življenja matere ali otroka, pod pogojem, da je nosečnica mlajša od 38 let in da ni zaključen 30. teden nosečnosti,

Glede destinacije pa moraš povedat, kaj vaju zanima in kaj želita. Ali bo še zadnji teden v turistični gužvi, vaju zanima narava, muzeji, bosta samo na bazenu…. Potem ti lahko svetujem več.

Jest sem preverila pri moji gin. če grem lahko junija ko bom v 27 tednu na avion pa je rekla da je “najbolj ugoden” čas za letenje med 15 in 30 tednom.Da pa svetuje nogavice ki stisnejo noge(nevem čist točno kako se jim reče) in na vsake pol ure sprehod po avionu.seveda če se dobro počutiš.Pozanimaj pa se pri letalski družbi če zahtevajo kako potrdilo od gin.

Ravnokar sem iz prve roke izvedela, da Adria zahteva potrdilo ginekologa 4 tedne pred predvidenim rokom poroda, drugače z njihove strani ni nobenih omejitev, se mora pa nosečnica dobro počutit.To so pogoji Adrie.

preden stresaš žlehtnobo vsevprek, se malo pozanimaj, koliko take počitnice stanejo! če bi napisala, da gre za 1. maj v Poreč, bi se ti verjetno zdelo povsem sprejemljivo, pa zna biti Poreč precej dražji od Kanarskih otokov!

Hvala Topsy.
Nisva ravno tipa, da bi ležala ves dan pri bazenu, pa tudi pretiravat z nekimi obhodi ne nameravava. Jaz si predstavljam neko kombinacijo počitka, sprehodi so obvezni, malo plavanja, nastavljanja sončku… Skratka, počitnice kot se šika. 🙂

New Report

Close