Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Počen bobnič

Počen bobnič

Pozdravljeni

Prosim, če mi lahko kakšne specialist otorinolaringologije odgovori. Sama na splošno imam težave z ušesi. Slabši sluh, še posebno na desni strani. Imela sem tudi hudo okužbo ušes, specialist mi je prepisal elocom, ko čutim srbež si namažem kakšen dan in je dobro več časa. Se pa ponavlja ta srbež. Kot majhen otrok sem imela vnetja ušes in kasneje nikoli več. Lani sem imela angino, kar je potegnilo na desno uho in sem imela hudo vnetje, počil mi je bobnič, steklo vse ven. Po enem dnevu je bilo dobro.
Mene pa zanima naslednje. Ponoči iz srede na četrtek me je zelo bolelo uho. Nisem bila prehlajena, tudi vročine mislim, da nisem imela. Na splošno počutje je bilo dobro. Zaradi hude bolečine ponoči in izcedka kasneje sem šla k zdravniku. Rekel je, da imam vnetje in, da je počil bobnič. Pripisal mi je antibiotike, začela sem jih jesti v četrtek ob 14h.
Danes me še vedno uho boli, ne več tako močno, ampak boli. Sluh je zelo slab, šumi mi v ušesu, pritisk imam noter, kot da bi imela neki tujek. Zanima me, če je to normalno, da po 4. dneh jemanja antibiotikov je stanje še vedno dokaj slabo? Pa hvala.

Spoštovani,

če ste imeli vnetje srednjega ušesa, ste verjetno zdaj že brez bolečin. Sluh pa se popravi šele po enem mesecu, ker se mora stanjšati sluznica srednjega ušesa, Evstahijeve tube in resorbirati tekočina. Izboljšanje sluha pospešimo z dekongestivnimi kapljicami za nos (5 dni) in nosnim kortikosteroidom (1 mesec).

Če ste imeli vnetje zunanjega sluhovoda, se stanje le po sistemskem antibiotiku ne more popraviti, pač pa je potrebno le lokalno zdraviti s kapljicami ali kremo (antibiotik in kortikosteroid), v primeru glivičnega vnetja pa z antimikotičnim lokalnim preparatom.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close