Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Po operaciji sinusov

Po operaciji sinusov

Pozdravljeni.Pred dobrim tednom sem bila operirana.Operirali so mi sinuse ter nosna pretina ter odrstranili polipe.V bolnišnici sem bila 3 noči,zdravljenje tam je po mojih podatkih potekalo bp.3 dni sem dobivala. Medrol in pa kapljice Maxitrol.Za domov pa še 2 škatlici Maxitrola,Septanazal in velike količine fiziološke raztopine.Dobila sem tudi navodilo,da moram nos spirazi tako,da mi glava visi s postelje nazaj,kar tudi počnem,čeprav ni prijetno.Zanima pa me,kdaj se bo umiril ta občutek pritiskanja v licih in čelu?A je običajno,da me bolijo oči?Trenutno imam v glavi občutek kot da imam vnetje sinusov,upam,da razume te, kaj hočem povedati.Niti ne tako boleče kot pa pritiska (bolijo me samo oči in nos,če se ga dotaknem).Je to običajno?Kontrolo imam čez nekaj dni,pa vendar sem nestrpna.A samo prehitevam z okrevanjem ali bi me moralo skrbeti?Hvala.

Spoštovani,

takšni občutki po operaciji so normalni. Po potrebi vzemite analgetik.

Če pa se bolečina povečuje in je zraven še vročina, so to lahko znaki vnetja sinusov – tamponada po operaciji namreč onemogoča odtekanje sluzi, v kateri se lahko prekomerno namnožijo bakterije – v tem primeru je potreben antibiotik.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close