Pozdravljeni,
pred tremi tedni sem bila operirana na karpalnem kanalu leve roke. 14 po posegu sem bila ravno na kontroli pri kirurginji, ki mi je tudi pobrala šive. Rekla je, da mi lepo celi in da imam dobro gibljive prste. Ampak, danes, ko imam en teden roko brez povoja in skušam opravlljati normalna dnevna opravila (sem mati 2 mali otrok), me roka zelo boli, sploh tam, kjer je rana. Roka je okorna in nimam prave moči, čeprav pridno delam vaje ki so mi jih pokazali fizioterapevti. Niti ne morem dvigniti lonca ali mi je že dovolj, da si skušam s to roko nalit kavo. Težko se obrišem z brisačo. Boli me. Čudi me, da mi ni kirurginja predpisala fizioterapije, v čem sploh je pomen te fizioterapije (magnet in laser) oz. zakaj je nisem dobila?
Prosim za vaš odgovor in hvala. LP
Naj vam povem da delam 8 ur za računalnikom, imam tudi dvigovanje bremen do 30 kg.
Sam povem svojim pacientom, da so bolečine v roki prisotne 6 tednov po operaciji, sploh če poiskušajo kaj dvigniti. Glede fizioterapije, pa vas nanjo lahko napoti tudi osebni zdravnik. Namen fizioterapije je hitrejše okrevanje.
lp