po bicom terapijah
Vprašanje za tiste, ki ste dali čez terapije na bicomu in ste “ozdravili”.
Pred kratkim smo z našim 18m sinkom opravili vse terapije – za jajca, lecitin, pšenico, pršico. Kontrola ni pokazala več alergij.
Zdaj pa sem zelo skeptična, kako naj uvajamo živila oz. če jih sploh lahko. Vmes smo namreč bili tudi na “uradnem” testiranju pri alergologu in kožni test na jajca je narasel iz 3+ na 5+. Pšenica uradno ni bila nikoli potrjena, čeprav sem ugotovila že sama (pred bicom testiranjem), da mu škodi. Pred 1 tednom sem se le opogumila in mu dala pšenični kruh. Do sedaj ni bilo reakcije! Jajc pa mu kar ne upam dati.
Kako ste uvajali hrano, ko vam bicom ni več pokazal alergij? Kaj pa ostala živila, ste se še naprej držali diete urtika III ali ste začeli jesti tudi ostalo prepovedano hrano?
To tudi nas matra. Bicom je pokazal podobne alergije kot uradna medicina in smo opravili vse terapije. Odločili pa smo se na uvajanje prepovedane hrane šele takrat, ko bo tudi uradna medicina potrdila, da ni več alergij, ki jih je tudi ona zaznala. Rezultati pa nam še eno leto po terapiji kažejo na obstoj alergij. Beljak se sicer vztrajno znižuje (sedaj smo na IgE 0,35, kožni testi pa so stalno pri ++), mleko pa se je celo povečevalo (do 3,2 in nazadnje 2,46, kožni testi so že 2 leti na +-). Bicom terapevtka je sicer povedala, da bodo krvni testi negativni šele 1 leto po terapiji, kar pa smo pri mleku in jajcih že presegli.
Upam, da bomo slišali še druge izkušnje. Jaz si ne upam uvajati teh ključnih živil, dokler tudi uradna medicina ne da zelene luči, upala pa sem le, da bo BICOM stvar pospešil.
Po psenici bi bila reakcija ze naslednji dan in ce uradno alergija ni bila nikoli dokazana je to bolj intoleranca. Meni se zdi (po mojih izkusnjah), da se tele intolerance nekako da pozdraviti. Jajce, arasidi in podobno pa so bolj resne zadeve in je treba biti pazljiv. Ce je zelo huda alergija, na jajce recimo, ga lahko poskusis samo malo nanesti na kozo, na rokico recimo. Pri hudi alergiji se tudi to pokaze. Nam se je.
Sicer smo pa tudi mi se v procesu zdravljenja in bi zelela slisati se kaksno izkusnja.
Lep pozdrav vsem sotrpinom !
Tudi mi smo imeli več bicom terapij, nekaj alergij smo pozdravili (pršice, skuta, jogurt, svinjina), glede ostalih pa se držimo diete: kravje mleko in mlečni izdelki, jajca, banane, kivi, čokolada, kislo zelje, zelena, kvas. Problem imamo s kvasom, saj je otroku težko popolnoma odreči kruh in sladkarije. Ker se diete ne držimo popolnoma, se občasno pojavijo izpuščaji pi rokah. Uporabljamo kremo na osnovi ovsa, francoskega proivajalca A-DERMA x-omega krema, (tudi kopel in zaščitna krema za kopanje v bazenu). Vendar ne uporabljamo kortikosteroidov in antihistaminikov. Tudi glede nedavno ozdravljenih alergij smo previdni – otroku ne dajemo veliko skute in jogurta (1x tedensko), svinjine (1x mesečno).
Diete smo se privadili, tudi otrok je motiviran zanjo, saj se je prej kljub zdravilom neprestano praskal.
Mogoče bomo terapijo nadaljevali, v vsakem primeru, če se bo stanje kljub dieti poslabšalo.
Pri nas so se alergeni odkriti ob zdravniškem testiranju pokrivali s tistimi, ki jih je odkril bicom, le da jih je bicom odkril bistveno več.
Srečno!
To glede testa je res. Jaz sem poskusno spekla jajce, mala je bila v istem prostoru čisto na drugem koncu in je postala v 10 minu polna utrikarij po bradi in vekah! Ampak ona ima res ogromno alergijo na jajca, ki se veča, zato sem jajce dala ven tudi iz prehrane ostale družine. Na Bicom pa gremo prvič jutri, me prav zanima, kaj bo pokazalo in upam, da bodo terapije vsaj malo pomagale.
To je tudi mene precej begalo (in me še). Pri nas smo se odločili, da se še malo zadržujemo pri jajcih in mleku. Opazili pa smo, da nič več ne odreagira (tako kot otroček od tincci) na to, če se v istem prostoru pečejo jajca, včasih je bil pa čisto marogast. Sem pa jaz začela jesti vse po vrsti, pa nismo opazili nobene spremembe.