Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Po antibiotikih driska ne preneha

Po antibiotikih driska ne preneha

Spoštovana zdravnica!

Pišem vam zaradi težav mojega 10-mesečnega sina in ker več glav več ve. Sin je imel v zadnjem mesecu in pol štirikrat vnetje ušesa, od tega trikrat z gnojnim iztokom iz desnega ušesa. Ob zadnjem vnetju, ki je bilo gnojno, so mu vzeli bris, rezultatov še nimam.

Ob prvem vnetju, ki je bilo gnojno, je prejemal najprej ospamox, ki pa ni učinkoval, nato je dobil amoksiklav in tobrex. Med jemanjem amoksiklava je imel drisko, ki je po koncu terapije izzvenela. Drugo vnetje je bilo brez gnojnega iztoka, takrat je dobil antibiotik amoksiklav, med katerim je spet dobil drisko. Ta se je nadaljevala do tretjega vnetja, spet z gnojnim iztokom, zdravljen je bil z antibiotikom zinnat, lokalno je dobival ciloxan. Driska tudi po prenehanju jemanja antibiotika ni prenehala. Ob četrtem vnetju – ponovno gnojnem – sem zaradi tega, ker je sin imel še vedno drisko, prosila za čim bolj konzervativno terapijo, da ne bi spet dobil sistemskega antibiotika. Dobil je kapljice tobrex, ki so uho osušile in se lepo zdravi. V nos dobiva kapljice maxitrol.

Tako natančno opisujem terapije zato, ker driska pri sinu traja že več kot tri tedne in sploh ne preneha. Z drisko mislim odvajanje 4-5x na dan, blato je zelo redko, rjave ali zelene barve. Dva tedna mu že dajem probiotike, ki ne učinkujejo. Vmes je bila opravljena tudi analiza blata na patogene bakterije, izvid je bil bp.

Naj še dodam, da sin zavrača gosto hrano in je praktično še vedno polno dojen. Usta odpre le za kruh in kompot, če mu ponudim karkoli drugega, zapira usta, se obrača stran, če mu slučajno uspem kaj spraviti v usta, pljune ven.

Predvidevala sem, da je driska posledica jemanja antibiotikov, a je od zaključka zadnje terapije s sistemskim antibiotikom že več kot en teden, driska pa še vedno vztraja. Koliko časa se lahko stanje po terapiji z antibiotiki normalizira in kdaj bi morali pomisliti še na kaj drugega? In kaj? Ali je mogoče, da dalj časa trajajoča terapija z antibiotiki sproži kakšno alergijo, intoleranco na kaj?

Lepo prosim, imate morda kakšno idejo, v katero smer bi še lahko razmišljali glede driske pri mojem sinu?

Hvala in lep pozdrav!

Potrebno je opraviti pregled blata na bakterije, nekatere so znano povezane z jemanjem antibiotikov. V tem času pa probiotiki dalje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close