Po ablaciji endometrija
Spoštovani,
žal si pri zdravljenju krvavitev težko izbiramo zdravila po okusu oziroma, če zaradi kakšnega tehtnega razloga edinega zdravila ne moremo uporabit, potem to ne pomeni, da bomo z drugim zdravilom, ki nima potrebnega oprijemališča, bolj uspešni. Verjetno razumete, da namesto igle ne morete uporabiti kladiva. Sicer pa sem prav pred kratkim izvedel še za 4. naravni estrogen (estetrol), ki sicer v naravni obstaja le v nosečnosti, ima pa izjemno unikatna svojstva in ga že vdelujejo tudi v KT (npr. Drovelis) in ima mnogo manj stranskih učinkov. Velja poskusiti.
Spoštovani,
da nadaljujem mojo sago kar tukaj.
Skratka… krvavitev se mi je po enem mesecu, na zadnji dan antibiotika Amoksiklav, ustavila. Takoj sem začela dodajati probiotike v nožnico 2x dnevno. Ob zaključku krvavitve se je pojavil obilen beljakast izcedek, nima posebnega vonja, so se mi pa nazaj pojavile bolečine v predelu jajčnika – tako kot pred začetkom jemanja antibiotika. Bris materničnega vratu je takrat pokazal eColi.
Po brisu MV sem torej za 10 dni dobila Amoksiklav (ki je bil glede na antibiogram ustrezen). 2 dni po zaključku antibiotika sem dobila blažje vnetje mehurja, ki sem ga uspela sanirati sama. Danes, 6 dni kasneje, imam ponovno vnetje mehurja. Občutek imam, da bakterija, ki je bila zaznana v brisu MV ni bila eliminirana in sem sedaj v začaranem krogu.
Mimogrede, nekaj dni preden sem dobila Amoksiklav za vnetje mat. sluznice sem zaključila z jemanjem AB Zinnat zaradi vnetja mehurja. Je pa antibiogram pokazal, da Zinnat ne bi bil primeren za eColi iz brisa MV. Saj se mi je že kdaj prej ponavljalo vnetje mehurja, a nikoli tako na gosto, zato res sumim, da bakterija v maternici oz. nožnici še vedno vztraja. Kaj lahko sploh sedaj naredim? Res sem že obupana 🙁
ne vem, ampak z rezistentnimi okužbami se profesionalno ukvarjajo infektologi in praviloma ali vsaj priporoča se, da se osebni zdravnik, ki pri zdravljenju 2x ali večkrat ni bil uspešen, konzultira z infektologom.
ne vem. Verjetno posamezne eritrocite in levkocite hitro najdemo v vsakem izločku. Preiskave zaradi preiskav nimajo nobene vrednosti. Preiskave se delajo smiselno takrat, ko z njimi želimo pojasniti kakšne težave, simptome, znake. Če preiskave delamo kar tako brez razloga ali povoda, bomo pogosto dobili izvide, katerih pomena ne znamo pojasniti.
Pozdravljeni še enkrat.
Da pojasnim.. Zaradi v preteklosti pogostih vnetij mehurja imam vedno na zalogi testne lističe za urin. Danes tekom dneva so levkociti in eritrociti skakali med 3+ in 1+ Ker imam težave s preobilnim prozornim, vlečljivim izcedkom, sem težko pridobila nekontaminiran vzorec urina (kljub brisanju in umivanju).
Skratka, sedaj na koncu sem ugotovila, da je več levkocitov in eritrocitov v izcedku, kot pa v urinu. Zato sumim, da je vir težav ginekološki.
Uroinfekt se sicer umirja (po občutku in tudi test kaže tako), se pa bojim, da se čez par dni zadeva spet ponovi. Ne morem namreč vsak dan popiti 5 l vode…
kot sem že povedal, vam težko pomagam bolj kot vam lahko vaš osebni zdravnik. Razen tega, da z dodatnimi ukrepi (laktobacili, mlečna kislina) nudite podporo vaginalni flori in da skrbite za ustrezen pretok skozi sečila, drugih nespecifičnih ukrepov za vaš problem ni. Ostanejo še specifični ukrepi (antibiotiki?), glede teh se je pa pri rezistentnih sevih treba odločati previdno in ciljano.