Spoštovani,
nedavno sem bila na abdominoplastiki, zaradi velike diastaze in popkovne kile nastale po 2. nosečnosti. S samim trebščkom sem zadovoljna, s popkom malo manj (je pa vsekakor lepši kot pred operacijo, zato tu ne bom komplicirala).
Me pa zelo moti linija reza (in posledično brazgotine). Namreč, ni v takšni liniji kot sva se s kirurgom pogovarjala, da bo, poleg tega izglede kot bi mu najnižji del linije “odneslo” gor. In naj se še tako trudim skriti brazgotino, nikakor ne gre v bikini hlačke. Naj se sliši še tako banalno, problem je v 1-1,5 cm (to pomeni, da najnižji del brazgotina je ali pa ni v bikinkah).
Svojemu kirurgu sem to že omenila, me pa zanima vaše mnenje kako bi se dalo zadevo rešiti (popraviti) in kdaj bi bil primeren čas za to.
Prijazen pozdrav, Ninocka
Pozdravljeni,
V primeru, da koža nad brazgotino ni preveč napeta, bi se dalo brazgotino znižati, sicer bi za znižanje potrebovala ponovno celotno operacijo, kjer bi kožni pokrov ločili od trebušne stene in s tem preidobili manjlkajoč centimeter.
Ponavadi določanje položaja nove brazgotine sicer ni ravno “rocket science”
lp,
Spoštovani,
Operacija kile je seveda možna na napotnico in jo izvede abdominalni kirurg. Abdominoplastika pa je samoplačniška operacija. Kombiniran poseg je v teoriji možen, vendar je potrebno vaše osebno usklajevanje terminov dveh kirurgov.
lp