po 37 letih se ločujeva
Ja, stari dedi – glava sivi, rit pa nori!!!!!!
Vseskoz sem mislila (ko sem videla 67 letnega dedca), kako lepo je, da dedi vsak dan vozi vnukinjo na sprehod. Nazadnje sem izvedela, da je to njegova hčerkica, saj se je po ločitvi poročil z 38-letnico.
Hahaha, ko bi videli, kako gleda v tla, ko gre mimo koga. Tako ga je sram, da raje vsak dan kuha in z njo hodi na sprehode, kot, da bi jo dali v vrtec. Ne pomisli pa na to, da bo treba v ŠOLO z njo.
Men se zdi, da se tastari dedci ločujejo zaradi EGA, mislijo, da so še sposobni ne vem kako zadovoljit vsako ženšče.
Ubogi stari tepci. Raj sem sama, kot tako dolgo bit z nekom, pol pa it narazen – ja, pravijo- zarečenga kruha se največ poje – bomo videli.
Moj se je ločil pri 57 in se poročil z mano (17 let mlajša). Z bivšo ženo sta pa živela že 4 leta narazen, ko sva se midva spoznala. Tako da ni bil šok, da ima novo partnerko, šok je bil, da se zdaj res hoče ločit (prej jije bilo vseeno, če sta živela ločeno, na papirju je bila še poročena). Mene je obtožila, da se mi gre samo za denar, po drugi strani se je pa tepla čisto za vse, vključno s preživnino zase (ima dva odrasla otroka) in kar vse bi se še dalo dobiti. Meni je bilo ravno, tudi če bi vse dobila. Aja, bivša žena je starejša 9 let od njega.
in to ne , ker se je dedcu sfuzlalo, ampak ker je končno zbral korajžo, da si uredi življenje po svoji meri in okusu. Razlog za to pa je v tem tvojem stavku. Nikjer niti sledu o čustvih.[/quote]
A naj še v tem šoku pišem, kako ga imam rada ( to je samoumevno), po toliko letih. Pa jočem – kaj mi bodo pomagale solze? Naj sama sebe pomilujem? Še tisto razumevanje, ljubezen, mi je s tem dejanjem potolkel. Žal, danes so mi otopela vsa čustva.
Ni več tako zdrav – še zjutraj sem ga peljala na kontrolo k zdravniku – pa mi ni z besedico omenil ločitve. Pogovarjala, smejala sva se kot vedno – v predalu me je pa čakala pošta! Nimam besed![/quote]
…posije sonce!
Nekaj mlajša sem od tebe,par let in tudi ločena.Imam pa že partnerja.
Kar se premoženja tiče,ti ne morem prav svetovati,upam,da ti bo tu hčerka kaj v pomoč.
Kar se pa njega tiče-ja,ne morem reči drugega,kot,da mu je ena zmešala glavo.
Glej,potolaži se s tem,da bo dobila starega,bolanega dedca in ne kakšnega mladega frajerja!
Vem,da ti je težko,tudi meni je bilo-tisti prvi trenutki,tisti šok.Ampak,boš prebolela,boš.
Misli samo in samo pozitivno,mogoče ti bo pa čez nekaj časa še lepše,kot ti je zdaj.
Misliš,da ni možno?
Je,je…
Saj bo! Držim pesti zate,da boš trdna in da ti bodo spet zacvetele rožice!
če sta hči in njen mož vlagala v hišo in okolico jima je dolžen to izplačat – oz. sta jima dolžna to vidva oba skupaj, ki sta lastnika hiše vsak pol…preden jo nažene on ven iz stanovanja in se vseli v njeno…
si pa ne predstavljam zakaj potem ločitev – če bosta živeli še isto tako skupaj vsak v svojem štuku…
bi razumela – če se ne vdidi več v tej skupnosti in da želi spremembe – torej,d a greste narazen – še ok…samo če boste pa itak skupi v bajti ostali pa res ne razumem…
meni bolj deluje na drugo puberteto in malo žlehtnobe da dokazuje sam sebi nekaj in svoj prav…in s tem “terorizira” ostale naokoli
čisto enostavno, noče je več gledat v isti kuhinji. spalnici, kopalnici. Kaj pa je ločitev kaj takega[/quote]
nisem rekla, da je kaj takega..samo a na istem dvorišču jo bo pa še lahko gledal in srečeval…razumem, da mu pač v danem trenutlu je da gre z življenjem na navo pot…samo potem bi bilo nekoliko bolj smiselno stran od tistih, ki mu gredo tako na živče,d a jih ne more več gledat in srečevat…
jah poglej – glede najemnine..so tudi nekateri fiksni stroški – mislim tekoči, ki si jih verjetno zdaj delijo…torej jih tudi hči s partnerjem plačuje…in če nje nebi bilo tam bi ta strošek glede na velikost bajte ostal njima v celoti…tako,da… pač sploh ne morem verjeti,d a se oče do lastne hčerke tako obnaša – ok če že žene več ne prenese…da pa je do lastnega otroka tak…
čisto enostavno, noče je več gledat v isti kuhinji. spalnici, kopalnici. Kaj pa je ločitev kaj takega[/quote]
nisem rekla, da je kaj takega..samo a na istem dvorišču jo bo pa še lahko gledal in srečeval…razumem, da mu pač v danem trenutlu je da gre z življenjem na navo pot…samo potem bi bilo nekoliko bolj smiselno stran od tistih, ki mu gredo tako na živče,d a jih ne more več gledat in srečevat…
jah poglej – glede najemnine..so tudi nekateri fiksni stroški – mislim tekoči, ki si jih verjetno zdaj delijo…torej jih tudi hči s partnerjem plačuje…in če nje nebi bilo tam bi ta strošek glede na velikost bajte ostal njima v celoti…tako,da… pač sploh ne morem verjeti,d a se oče do lastne hčerke tako obnaša – ok če že žene več ne prenese…da pa je do lastnega otroka tak…[/quote]
saj po svoje se strinjam s tabo, tudi sama se ne bi želela po istem dvorišču sprehajat z bivšim. kar pa se odnosa od hčere tiče – onadva sta gradilo hišo, se odpovedovala marsičemu. hči, ki je ostala doma bi lahko v tem času ogromno prihranila. sedaj gre najbrž proti štiridesetim in počasi bi tudi ona lahko očetu kaj privoščila.
Predlagam tako: Hiša naj se oceni, odštejte tisto, kar je vložila hči. Polovico je tvoje, polovico njegovo. Tisti, ki bo ostal v hiši, A) vzame kredit in izplača drugega, drugi s tem denarjem kupi stanovanje in se odseli, ali B) plačuje drugemu najemnino, dokler ga ne izplača.
Ne ostajajta v isti hiši, ker se vama bo zmešalo!
mislim, da se je na to pripravljal dalj časa. Vseeno mu ne bi pustila, da te še bolj poniža. Čigava je hiša? Imata še druge nepremičnine? Jaz si na tvojem mestu ne bi pustila vzeti nič. Zahtevala bi cenilca, plačala tistih par sto evrov in zahtevala svojo polovico. Naj te izplača ali pa vseskupaj prodajte in naj vsak vzame svoj delež. NE MU PUSTITI NITI CENTA!!! Bo prišla res še kaka nova na koncu in pobrala še tisto, kar bi moralo po tebi pripadati otrokom. Zato ti rečem še enkrat, raje zahtevaj prodajo, kot pa da ostaneš brez vsega. Drži se !!!
jah poglej – glede najemnine..so tudi nekateri fiksni stroški – mislim tekoči, ki si jih verjetno zdaj delijo…torej jih tudi hči s partnerjem plačuje…in če nje nebi bilo tam bi ta strošek glede na velikost bajte ostal njima v celoti…tako,da… pač sploh ne morem verjeti,d a se oče do lastne hčerke tako obnaša – ok če že žene več ne prenese…da pa je do lastnega otroka tak…[/quote]
saj po svoje se strinjam s tabo, tudi sama se ne bi želela po istem dvorišču sprehajat z bivšim. kar pa se odnosa od hčere tiče – onadva sta gradilo hišo, se odpovedovala marsičemu. hči, ki je ostala doma bi lahko v tem času ogromno prihranila. sedaj gre najbrž proti štiridesetim in počasi bi tudi ona lahko očetu kaj privoščila.[/quote]
ja jaz se tudi strinjam, da straši niso dolžni otrokom zagotavljat doma…
ampak eno spoštovanje pa tukaj le obstaja – ker jaz razmišljam tako…vse lepo in prav sta gradila hišo in se dopovedovala…bi pa že takrat zgradila manjšo samo za eno družino in ne takšne velike – tako bi že takrat manj porabila…in že od začetka dala hčeri vedeti, da pričakujeta,da si bo ona pa ustvarila svoj dom…vse pošteno tako…ne pa da je očetu ok se strinja vse ima tudi on od tega koristi, a ko ga pa njega piči pa neozirajoč na vse morajo pa vsi vse razumet in se prilagodit…pa tudi če bi šlo za en avto bi še šlo…samo najti novo stanovanje…si urediti dom drugje…če si prej vseskozi misli, da ga že imaš urejenega, da so ti to ponudili starši v dogovoru z njimi – jaz verjamem, da hči nima nič našparanega, ker je vlagala v to nepremičnino…niti ni pričakovala,d a jo bo lasten oče, ki se je pred tem sam strinjal,d a si lahko uredi svoj dom tam nazadnje pa vrgel na cesto – njo in njeno celo družino…zdaj so brezdomci čez noč…
gre za način in dogovarjanje..če temu očetu ni pasalo in ni bil pripravljen na to, da hči je v zgornjem štuku oz. je bil pripravljen to ponuditi samo za določeno obdobje – bi to pač jasno povedal – in tako tudi mlada dva bi vedela pri čem sta ves ta čas in bi dajala na stran…za to razliko gre neko spoštovanje pa vendarle kljub temu,d a je on lastnik in da ima pravico odločati o svoji lastnini…samo naj odloča tako,da ne bodo drugi izigrani in bodo pošteno vedeli pri čem so…
saj po svoje se strinjam s tabo, tudi sama se ne bi želela po istem dvorišču sprehajat z bivšim. kar pa se odnosa od hčere tiče – onadva sta gradilo hišo, se odpovedovala marsičemu. hči, ki je ostala doma bi lahko v tem času ogromno prihranila. sedaj gre najbrž proti štiridesetim in počasi bi tudi ona lahko očetu kaj privoščila.[/quote]
ja jaz se tudi strinjam, da straši niso dolžni otrokom zagotavljat doma…
ampak eno spoštovanje pa tukaj le obstaja – ker jaz razmišljam tako…vse lepo in prav sta gradila hišo in se dopovedovala…bi pa že takrat zgradila manjšo samo za eno družino in ne takšne velike – tako bi že takrat manj porabila…in že od začetka dala hčeri vedeti, da pričakujeta,da si bo ona pa ustvarila svoj dom…vse pošteno tako…ne pa da je očetu ok se strinja vse ima tudi on od tega koristi, a ko ga pa njega piči pa neozirajoč na vse morajo pa vsi vse razumet in se prilagodit…pa tudi če bi šlo za en avto bi še šlo…samo najti novo stanovanje…si urediti dom drugje…če si prej vseskozi misli, da ga že imaš urejenega, da so ti to ponudili starši v dogovoru z njimi – jaz verjamem, da hči nima nič našparanega, ker je vlagala v to nepremičnino…niti ni pričakovala,d a jo bo lasten oče, ki se je pred tem sam strinjal,d a si lahko uredi svoj dom tam nazadnje pa vrgel na cesto – njo in njeno celo družino…zdaj so brezdomci čez noč…
gre za način in dogovarjanje..če temu očetu ni pasalo in ni bil pripravljen na to, da hči je v zgornjem štuku oz. je bil pripravljen to ponuditi samo za določeno obdobje – bi to pač jasno povedal – in tako tudi mlada dva bi vedela pri čem sta ves ta čas in bi dajala na stran…za to razliko gre neko spoštovanje pa vendarle kljub temu,d a je on lastnik in da ima pravico odločati o svoji lastnini…samo naj odloča tako,da ne bodo drugi izigrani in bodo pošteno vedeli pri čem so…[/quote]
Se strinjam s teboj, razmišljam pa takole:
Pustimo sedaj to, če je OK ali ni OK, da je hči s svojo družino v hiši s starši.
Tako ste se pač dogovorili in precej neprimerno je, da bi jo oče sedaj metal
na cesto.
Glede na to da živite v hiši skupaj, bi bilo v dogovore o načinu delitve
premoženja nujno vključiti hčer (in njenega moža) in se dogovoriti
tako, da bo rešitev čimbolj optimalna za vse vpletene, koliko
je pač lahko v osnovi optimalna.
Naj povesta, če jima je v interesu, da se vse skupaj proda in dobiva
nazaj delež, ki sta ga vložila, ali bi rada ostala tukaj.
Lahko se magari polovico hiše prepiše na hči in ona vzame kredit,
da s partnerjem izplačata mamo/očeta.
Sedajle, ko to pišem, je hčerka zraven (pišem z njenega računalnika), saj se je ona spomnila, da naj tukaj vprašam za mnenja. Ji je oče predlagal, naj se postavi na njegovo stran, jaz bi se naj pa odselila.
Se je danes tudi njej utrgalo, saj tudi ona ni vedela, kaj je zakuhal.
Pogovarjali se z njim ne bova o ničemer, kar si bomo imeli povedati, si bomo na sodišču. Imata pa vse račune, kaj sta kupovala, sosede pa priče, kaj sta urejala in delala okoli hiše.
Če bi jaz ostala v hiši in on z drugo, bi bilo življenje v naprej katastrofa.
Posvetovala se je z moževimi starši – dali so ji nasvet – njihova hčerka se je ravno vselila v svojo hišo, enosobno stanovanje pa prodaja. To stanovanje bi prepisali name, jaz dam svoj delež pisati hčerki.
Meni se zdi dobra ideja. Njo in njenega moža ne bo mogel tako sukati okoli prsta, kot bi mene. Res sta vložila veliko denarja in trdega dela v dom, jaz pa v naprej ne potrebujem veliko – kar bom potrebovala bo – ljubi mir.
Poznam primer, ko sta se dva ločila pri več kot 70 letih, na njeno pobudo (in ne, ni imela drugega). Jaz sumim, da za vsem skupaj stoji sin, ki je v mansardi in je ves čas hotel izsilit, da bi starši delež hiše nanj prepisali. Pa ni šlo, ker je bil zemljiškoknjižni lastnik cele bajte oče. Z ločitvijo in delitvijo skupnega premoženja je žena dobila polovico in čez teden dni je bila narejena darilna pogodba.
Še vedno pa vsi živijo v isti hiši in ubogima človekoma sploh ni čisto jasno, kaj se je pravzaprav zgodilo. Pa tudi razumeta se dobro, on ji še vedno krompir iz kleti prinaša.
Si prepričana? To pomeni, da so podarili stanovanje tebi, če se tvoja hči in njihov sin slučajno ločita, je pa tudi polovica hiše samo od tvoje hčere (darila v času trajanja zakonske zveze se ne štejejo v tisto, kar se ob ločitvi deli). Lepo od njih, no, ampak malo dvomim, da bi res šli v to. Ti boš v tem primeru verjetno morala svoj del hiše prepisati na zeta, ne na hčer.
Vse to ste se že zmenili danes popoldan??
Vse s hčerko, vse z njenimi /tastom in taščo)……….vse preračunali in vsi se kar vse strinjate???
Ste pa res univerzalni. In danes si moža vsa nasmejala k zdravniku….prideš domov, pa pismo s sodišča?
Kaj pa pavi mož? Saj mora biti doma. Kaj pa če je vse skupaj 1. APRIL??
Malo čudno se zapletaš – ali pa si res popolnoma brez čustev in se je to pripravljalo že dolgo!!
Vse to ste se že zmenili danes popoldan??
Vse s hčerko, vse z njenimi /tastom in taščo)……….vse preračunali in vsi se kar vse strinjate???
Ste pa res univerzalni. In danes si moža vsa nasmejala k zdravniku….prideš domov, pa pismo s sodišča?
Kaj pa pavi mož? Saj mora biti doma. Kaj pa če je vse skupaj 1. APRIL??
Malo čudno se zapletaš – ali pa si res popolnoma brez čustev in se je to pripravljalo že dolgo!!
Ja, vse to se je dogajalo danes pri nas. Tudi meni ni vseeno, sta le moja starša. Sva bila z možem pri njegovih starših in ker tudi njim ni vseeno, so mi zaenkrat dali takšen nasvet. Ja, tudi jaz nisem brala očetovih misli, pa tudi vedela ne, kaj se z njim dogaja. Da pa mami po toliko letih takole izvisi- normalno, da bom na njeni strani.
Oprostite ji, če je pisala kaj narobe in hvala, da ste ji delali družbo (drugače bi čepela v kakšnem kotu in jokala). Tudi jutri ji bom pustila računalnik, da se malo sprosti (njej je mrknil in ji ga bo jutri mož popravil). Prijeten večer in lahko noč
če bo tako kot ste se zmenili, potem boš pisala svoj delež na zeta in ne na hčer. ali bodo njegovi starši res tako butasti, da bi svakinji podarili stanovanje, sin pa bi bil kot lolek v neki bajti skupaj s tastom, kjer še sekret ne bi bil njegov?
Če vam je pa to ratalo, ste pa res od hudiča babe in nič čudno,da se hoče foter osvoboditi.
Mogoče se samo tebi tako zdi in ni niti malo resnice v tem, kar pišeš. Življenje piše zelo različne zgodbe, pa ne bi zdaj razpravljala o razumnih odločitvah, ker velikokrat se zgodijo tudi nerazumne stvari, ki jih ne smemo obsojati, še manj se jim smejati, ker ne poznamo zgodbe v globino.
Mogoče gleda v tla, ker vidi v vas nerazumevanje in obsojanje? Mogoče je ne dajo v vrtec, ker si želijo čim več časa preživeti z njo?
Vsi bomo (upam) enkrat stari. Kakšni tepci bomo takrat, pa bomo šele videli….