PMS
Zanima me kaj je to CIN 2 oz. CIN 3? Pred časom sem imela gfinekološki poseg z zanko. Ali je možno, da se ponovi?
Zanima me še nekaj in sicer ali se PMS kaj spremeni do mene ali se je treba s tem kar sprijaznit. Včasih s tem nisem imela kakšnih večjih problemov. Po porodu pa je to postalo moteče, saj me kar 12 dni pred menstruacijo zagrabi in postanem nervozna, zoprna,….. V enem mailu ste napisali, da se v tem času nabere nezadovoljstvo ali nekaj podobnega. Jaz sem pred kratkim rešila problem s partnerjem, ki je bil zame velik problem. Ampak PMS ostaja isti. Kako to, da ene ženske skoraj ne vedo kdaj imajo menstruacijo, druge (to sem prebrala v neki knjigi) pa menda celo ubijajo in delajo razno razne neumnosti.
Se vam že vnaprej zahvaljujem za vaše odlične odgovore. Lepo pozdravljeni.
Draga Francka,
v znanstvenem smislu je PMS celo “izmišljotina”. Obstajajo resne raziskave o deliktih žensk v odvisnosti od ciklusa, ki so vse po vrsti ugotovile, da ni povezave med obdobjem ciklusa in številom kaznjivih dejanj. V glavnem je PMS nekaj, kar večini “trpečih” pride prav kot “izgovor”. Morda se sliši krivično ampak današnji človek je veliko bolj kot nekdanji nagnjen k “namišljanju bolezni”. Postali smo pravi hipohondri, Slovenci pa sploh. Ali veste, da Slovenci prebijemo 10x več časa in imamo 5x več obiskov pri zdravnikih kot povprečen Evropejec?
Če boste v “duševnem ravnovesju” sami s seboj in boste živeli zadovoljno, bo PMS v glavnem izginil.
O CIN lezijah pa sem se na široko razpisal v enem od prejšnjih odgovorov. Poiščite ga s pomočjo iskalnika v tem forumu.