Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija plomba in modrostni zob

plomba in modrostni zob

Pozdravljeni,

Pred časom sem imela probleme z modrostnim zobom, zobozdravnik se je odločil za zdravljenje in mi nato brez vprašanja dal amalgamsko zalivko. Sprva sem bila šokirana in presenečena saj nisem vedela, da so le-te še sploh v uporabi. Sedaj bi se rada te zalivke znebila. Kaj mi priporočate – odstranitev zalivke in njena nadomestitev ali odstranitev celega modrostnega zoba (o kateri se je nekaj časa govorilo, še zlasti zaradi vprašljivosti o ozdravitvi zoba)? Ali se ta poseg na mojo željo lahko opravi preko zavarovanja ali samoplačniško? Kakšne imam možnosti?
Hvala za svetovanje in lep pozdrav

Pozdravljeni,

poseg na vašo željo je žal samoplačniški, sicer pa je potrebno belo plombo tako ali tako doplačati. Zakaj bi modrostnik, ki ne dela težav odstranili, ne vem. Tudi amalgamska plomba ni tako napačna. Odločitev je vaša.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close