PLODOVNICA
Pozdravljeni!
Ponovno se obračam na Vas, ker moj G ni preveč zgovoren.
Zanima me nekaj v zvezi z odtekanjem plodovnice. Če ta odteče naenkrat, potem si približno predstavljam, kako to izgleda. Vem pa tudi, da lahko plodovnica odteka postopoma. Kako potem vem, da odteka plodovnica in da ni tekočina samo povečan beli tok ali pa npr. glivice, ki jih imam že od začetka nosečnosti?Kakšne barve je pravzaprav plodovnica? Ali ima kakšen poseben vonj? Bojim se, da če bi se mi to dogajalo ponoči, sploh ne bi vedela. Do jutra bi se posteljnina zaradi vročine že posušila.
In še nekaj: sem v 31. tednu nosečnosti. Kateri teden od tega naprej je še kritičen, če morda prej rodim? Torej vsaj do katerega tedna je dobro, da se porod ne začne?
Hvala in lep pozdrav!
Spoštovani,
ne domišljajte si, da ste nekaj izjemnega. Omenjeno vprašanje si je psotavjalo že na tisoče nosečnic in prav vse so slej ko prej in vedno pravočasno “pogruntale” da jim verjetno odteka plodovnica. Ste že kdaj polili deciliter vode po mizi ali po tleh? Verjetno ste, torej veste koliko mokrote povzroči teh borih 100ml vode, plodovnice pa je med 500 in 2000ml! Ni šans, da ne bi opazili. Če bi bili takšna izjema,da bi plodovnica odtekala po kapljicah pa to ne bo tako pomembno in se bo slej ko prej tudi ulila večja količina. Sicer pa plodovnica nima ne barve ne vonja, če je normalna.
Draga TAMK, ko bo počil mehur boš vedela, ker to je tako kot da navkljub velikemu trebuhu in par konkretnim brcam na dan ne bi vedela, da si noseča. Sama sem se ukvarjala z istim vprašanjem, sem malo preveč brala, v resnici pa zgleda precej drugače, od samega poroda do ujčkanja. Pa če tudi bi se ti to zgodilo ponoči, bi se zagotovo zbudila, ker bi ležala v mlaki vode in še kar bi priteklo ob kakšnem premiku. Nosečke, kdo bi nas razumel. Sama sem bila ista, zdaj pa se ob prebiranju včasih iz srca nasmejem. Na kaj vse ne pomislimo. Raje šparaj moči za kasneje. Posveti se sebi, ker se potem ne boš mogla še kar nekaj časa. Želim ti sproščen in kratek porod predvsem pa zdravega otročka.
Pozdravljeni,
Vem, da tezko komentirate naslednje vprašanje….
Sem noseca 35tednov in 4dni. Vceraj se mi je zgodilo da se mi je vlila tekočina, ki je pokrila ves spodnji del hlack (velikost vlozka) potem pa cez dan po manjse količine. Tekočina je brez barve, vonja. Danes ponovno enako. Bi lahko bila plodovnica? Ali pa samo pač tako tekoč izcedek, prejšnji teden sem se kopala v morju, če bi bil to razlog za tak izcedek…. Ginekologa imam 1.7. verjetno ce bi bila plodovnica bi se čez kakšen dan vlilo več omenjenega…?
Hvala za pomoč,lp
če bi šlo za plodovnico, bi se skoraj zagotovo vlivalo pogosteje in ne le 1x dnevno. ampak dokončno to dejansko lahko preveri le ginekolog s pregledom in testom na plodovnico.
vse je mogoče, pomembno pa je biti prepričan, da ni plodovnica. Sicer pa tudi tega ni treba izvedeti prvo minuto in če se res zgodi, se nikoli ne konča z enim polivom ampak se polivi vrstijo serijsko.