Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Pljučnica pri otroku

Pljučnica pri otroku

Pozdravljeni,

 

Vse skupaj se je začelo z bronhiolitisom (diagnoza rsv in adenoviroza). Po dveh dneh bolnišnice, sva bila odpuscena domov v precej boljsem stanju po vseh inhalacijah. Ventolin smo dajali po navodilu se 3 dni. Kmalu po ukinitvi, so se začele težave. Otrok je težje dihal, zdravnica je potrdila pljučnico. Zdaj dobiva 4. dan antibiotik, ventolin in flixotide.

Opažam hropenje pri otroku. . Je možno, da slišim sluz? Kašlja skoraj nič, vendar iz noska potegnemo samo gosto sluz. Iz noska mu sicer ne teče, ampak saj je ok, da čistimo..? Zaspal.je zelo težko, čeprav sva očistila nos. Diha sicer mirno, globoko, 24-26 vdihov, ampak ima rahlo odprta usta.

Hvala za vaš odgovor.

Kar razumemo pod “hropenje” je običajno posledica zastoja sluzi v velikih dihalnih poteh, ki ga otrok ne zna izkašljati.  Običajno traja dlje kot pri odraslem, da se dihalne poti očistijo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close