Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? pljučni rak

pljučni rak

Pozdravljeni,
prosim če mi lahko razložite kaj pomeni nedrobnocelični karcinom, radiološkega stadija T3N2M1a (zasevki v pljučih). Oče je star 70 let, in bo začel oktobra z obsevanji, kemoterapija pri njemu ne pride v poštev (predvidevam da zato, ker ima 60 kg in ker ima že 70 let). Zanima me kaj lahko pričakujemo, ter kako je s prehrano. Njegov apetit je kar slab.
Hvala za odgovor.

Prilagam povezavo na TNM klasifikacijo nedrobnoceličnih pljučnih karcinomov.

http://emedicine.medscape.com/article/2007813-overview

Glavna histološka delitev pljučnih karcinomov je na drobnocelične in nedrobnocelične, ker imajo različno zdravljenje. Pri vašem očetu so ugotovili, da operacija ne pride v poštev (kar velja za 4/5 bolnikov s pljučnim rakom), zato so predlagali paliativno zdravljenje. Od odziva vašega očeta na radioterapijo je odvisno, kako dolgo bo še živel. Poskusite uživati v zadnjih mesecih, morda letih z njim in ne dovolite, da bi vam lepe trenutke kazila bolezen.

Zadnji stadij, kar pomeni, da ozdravitve ni. Lahko pa se življenje podaljša z zdravljenjem.

Zdravo, moj oče pije Ensure plus napitke, lahko onkologinja da recept zanje, to so beljakovinski napitki, niso slabi za pit, imate na izbiro kar nekaj okusov. Jemlje Phytodynamic tablete za odpornost, za spanje in pomiritev pa baldrijanove kapljice. Hodi na kitajsko akupunkturo 1x tedensko in tam mu ta gospa da vsak teden da čaj, glede na to, kakšne težave ima. Vedno pa čaj vsebuje astragalus, o tem si lahko preberete na internetu.

New Report

Close