Najdi forum

Sem že na nekem drugem forumu spraševal to stvar..
Kakorkoli že..
Po dolgotrajnem zbiranju poguma, sem se tudi sam odločil, da bi se vpisal na nek tečaj plesa 🙂 Ker pa nimam soplesalke, se bo mogoče tu gor našla kakšna s podobnim problemom.

Mika me, da bi poizkusil s salso. Zaradi pomanjkanja plesnega predznanja pa je strpnost zelo dobrodošla vrlina 🙂 Verjetno pa tudi nezgodno zavarovanje nebi bilo odveč 🙂
Ok.. Pretiravam no 🙂 Vseen upam, da bo šlo brez poškodb 🙂

Lokacija pa: LJ ali okolica, višina 188, teža okrog 80, starost 32.. Mislim, da je to to.
Je mogoče kakšna kandidatka?

Daj se v promet še na Ženskem in moškem čveku. Sicer pričakuj polno neumestnih podvprašanj, ampak če pustiš še kak mail, ni vrag, da se ne bo kakšna oglasila.

Hej,

mislim, da pri večini salsa tečajev sicer ni potrebno priti v paru (če zgolj zaradi tega iščeš partnerko), prijaviš se sam, ker se tako ali tako (vsaj pri plesnih šolah, ki jih jaz poznam) skozi uro plesni partnerji menjavajo. In še en kup novih ljudi spoznaš! :)) (to samo kot nasvet, če ne boš našel partnerke). Kar pogumno! 😉 Sicer pa ti želim čim več užitka pri plesu 🙂

Ena izmed možnosti je tudi swing. Tud tu ne rabiš partnerske in v ljubljani je ta scena tolk razvita, da je vsak teden kar nekaj swing dogodkov. Je precej drugačen od salse. Če te mika, si lahko prideš (brezplačno) pogledat v živo vsak torek v kavarno union (ljubljana) po 21ti uri (kjer je ponavadi od 50 do 100 folka). Tam so ponavadi tud učitelji, pa tudi ostali, ki ti bodo svetovali kje začeti. Uglavnem pa se v unionu pleše lindy hop. Ko enkrat rasturaš, pa zgleda takole: http://www.youtube.com/watch?v=M5nds-RvK_c

In še malce hitrejša varianta: http://www.youtube.com/watch?v=NlTVJ9fOmro 🙂

Evo.. Dal sem se v promet 🙂 Neumesna podvprašanja me pa ne motijo. Še vseen jih lahko ignoriram 🙂
Sicer pa sem se ravno s tem namenom registriral, da se lahko pusti kak kontakt.

Vem. Na salso ni nujno priti v paru. Pa je vseen bolj prijetno, če se človek ne pojavi sam na tečaju. Če nobene ne najdem, še vseen lahko naredim tudi tako.
Drugač pa hvala za želje 😉

Emm.. No.. Tale swing mi pa nekako ne potegne. Sploh pa glede na to, da nimam nobenega predznanja, ne smem ciljati previsoko. Še za salso me mal skrbi kako bo šlo.

Mislim, da glede predznanja ne bi smel bit problem. Tečaji so čist za začetnike in mislim, da ni skrbi, da ne bi mogel sledit. Osnovne korake, da greš lahko že ven plesat, se naučiš po parih tednih, potem je pa samo nadgrajevanje in piljenje tega.

Mislim pa, da je bolj finta, če ti tak stil plesa leži, ker s sambo sta si precej različna. Samba je taka… lepa, uglajena, moški “mora” bit mačo ipd, pri swingu je pa malce drugače, ogromno igrivosti, nagajivosti, sproščenosti…

New Report

Close