Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Pleomorfni adenom

Pleomorfni adenom

Pozdravljeni!
Diagnosticiran mi je bil Pleomorfni adenom obušesne slinavke (negativno).
Odločila sem se za operativni poseg – superficialna parotidektomija levo na ORL kliniki. Zanima me kakšna je verjetnost zapleta oz. poškodbe obraznega živca? Koliko časa traja okrevanje po operaciji?
Hvala za odgovor

lp, Simona

Spoštovana!

Vse je odvisno od velikosti in mesta adenoma (kako je blizu živec). Na splošno, možnost poškodbe je zelo majhna, okrevanje pa traja 7-10 dni.

LP. drIB.

Pozdravljen!
Uspešno sem prestala operacijo – superficialna parotidektomija (vsa zahvala gre dr. Grošlju, ki je res super!). Vse je o.k., edino kar sedaj opažam je, da se med jedjo potim za ušesom. Zanima me ali je to le trenutno (od operacije je minilo šele 16 dni) ali trajna posledica operacije?
Hvala za odgovor!

lp, simona

POzdravljeni!

Upajmo, da je le začasna posledica op. Včasih se drobni živčki “zmešajo” in potem imamo po op. podobne težave.

LP. drIB.

Pozdravljeni!
Zanima me, kako se pleomorfni adenom obusesne slinavke kaze? Jaz imam namrec ze leto in pol nekaksno zatrdlino na desni strani pod in za usesom. Ali je mozno, da je to normalno? Ne opazim, da bi kaj raslo in se povecevalo…
Simona, kako so pa vam to diagnosticirali, ali je dovolj uz ali ste mogli na biopsijo?
Veckrat sem bila ze pri zdravnici, sicer ne posebno zaradi bezgavk/zatrdline, ampak me je tudi ze pregledala, pretipala in ni nic komentirala, da bi bilo kaj povecanega… Mogoce pa to tipam samo jaz, ko mocno pritisnem. Ne vem, zmedena sem.
Hvala za odgovore

Spoštovani!

Zatrdline v slinavki se diagnosticirajo s punkcijo (biopsijo z iglo) ter z ultrazvokom. Po tem se vidi kaj je in če je potrebna ev. odstranitev.

LP IB.

New Report

Close