Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Plenični izpuščaj

Plenični izpuščaj

Pozdravljeni, 14 mesecna hcerka je pred dobrim mesecem prvic dobila plenični izpuscaj po genitalnem predelu. Ni pomagal bepanthen niti praska pasta. Dobili canesten 3x/dan, rahlo boljse, vendar ne bistveno. zraven kopamo v kopeli iz kalijevega pergamanata. potem prenehamo canesten in se hudo poslabsa Dobimo lamisil zjutraj in zvečer, zvečer se kortikosteroidno mazilo. Čez dan 3x mazilo fucidin. cez vse to in vmes seveda hladilno mazilo. po 3 dneh konkretno zbledi, prenehamo antibiotik. po 5 dneh prenehamo kortikosteroid (afloderm). nadaljujemo lamisil zjutraj in zvecer, roza kopeli. po dveh dneh se z vsako veliko potrebo stanje slabsa, pa takoj preoblecemo, pojavijo se roza pike…kaj se lahko storimo? cim vec je tudi brez plenicke, umivamo z vodo in bombaznimi krpicami. koliko casa sploh lahko lamisil? hvala vnaprej

 

Včasih je glivična okužba pod plenico tako trdovratna, da je potrebno zdravljenje s protiglivičnimi zdravili sistemsko (npr. sirup Diflucan).  Lamisil lahko uporabljamo tudi več tednov, če je potrebno.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close