Plenični izpuščaj
Ravno prej sem punčko previla in videla, da ima čisto rdečo ritko + rdeče fleke. Prej tega še ni imela. Pri dieti se nisem čisto nič prekršila. Do sedaj še nikoli ni imela rdeče ritke, kjub temu da ima AD. Kako naj ritko negujem, da bodo izpuščaji izginili. S kortik, kremo se je po ritki ne upam mazati.
Kakšne so vaše izkušnje?
Po navadi priporočajo hrastovo lubje, praško pasto in canesten ter čimveč luftanja na zraku.
Mi smo tudi imeli enkrat vneto rito, ker je tašča kupila neke poceni plenice in že po prvi smo dobili to grozo. Nikoli več menjali plenice in izpuščaja od takrat še ni bili, čeprav imamo drugače AD. Za zdravljenje smo kombinirali vse po malem, a je dolgo trajalo, da se je koža pozdravila. Nikoli več drugih plenic kot Pampers – nam očitno pašejo.
Da bi se plenični izpuščaj zdravil z kortikosteroidom še nisem slišala, probaj prej vse drugo.
Mi smo že kar nekaj časa brez plenic, a le ena pripomba.
Kot večina, smo tudi mi uporabljali Pamperske, tja do 4 meseca. Takrat sem jih zamenjala z DM pleničkami. Zame so kot noč in dan. Nikoli več ni imel kakšnih problemov. Le navaditi se jih je treba “montirat”.
Po mojih izkušnjah toplo priporočam. Vedno sem uporabljala le hladilno mazilo, Bephanten in seveda zračenje. Morda zdaj pozimi igranje v toplem prostoru, toliko, da ji koža vsaj malo zadiha. Pa še zanimivo ji bo.
Tudi pri nas je AD spremljal plenični izpuščaj, dokler nisem začela uporabljati Pampers Sensitive (imajo jih v DMu). Od takrat naprej ni bila ritka nikoli več pikčasta, tudi rdeča ne. Očitno je bil alergičen na plenice, saj se je rdečina le pojavila vsakič, ko sem poskusila kako drugo pleničko. Še vedno uporabljam tudi Pampers S. robčke.
Naredila sem še nekaj: ob vsakem previjanju sem mu ritko od daleč posušila s fenom – pri tem sem držala gumb za hladno sušenje, da mu ne bi bilo prevroče. Seveda je pri fantkih treba biti previden, da se slučajno ne polulajo proti fenu (lahko bi naju stresla elektrika), zato sem ga sušila od strani oziroma ga spredaj pokrila s pleničko. Najpomembneje je, da ni nič več vlažno, ko ga poviješ. Tudi njega ni nič motilo – užival je in se smejal, ko je zagledal fen.
Mazala sem ga s hladilnim mazilom z olivnim oljem.
Bodi pozorna tudi na bombažne plenice, s katerimi ga npr. obrišeš: so oprane brez mehčalca? Sama uporabljam Persil Sensitive za vsa oblačila, s katerimi pride v stik in dam na dodatno izpiranje, včasih pa kar ponovno kratek program pranja, da se res spere.
Upam, da bo kmalu bolje.