Najdi forum

Ne vem kako naj se lotim, sprasevat pisat objasnjevat…..
Sem fant star 20 let 185cm/82kg. Imam problem, ki ne vem kako naj ga rešim, čeprav ga poskušam ze dalj časa.
Problem je, da sm preveč sramežljive narave, pa nevem kako naj to odpravim?
Kot sonovnošolec sem bil predebel (posledica družinskih težav), zaradi česar so me sosolci in sošolke zafrkavali redno vsak dan ….kar mi je dalo občutek manjvrednosti pred njimi. Ta problem z debelostjo sm vsaj deloma odpravil toda v meni je ostal ostala sramežljivost in manj vrednosti, kar me hudo moti.
Najhuje je to, ko npr. v diskoteki spoznam dekle ki se mi full dopade in dobro zgleda, vendar nimam tokorečeno j…, da bi šel do nje in jo prašal če je za kaj več.
Zmeraj imam ta občutek manj vrednosti, in si mislim kaj bo pa taka lepotica počela z mano, ko pa je toliko lepših od mene pa …… Saj prijatelji mi govorijo naj grem tja in …
Velokokrat imam občutek da me dekleta gledajo in hočejo, tako rečeno kaj več, ma jaz ne morem do njih. Tako navsezadnje izpadem kot full hladen, zakar pa mislijo dekleta da sem zaseden…. (že kar nekajkrat se mi je to zgodilo).
Torej kako naj odpravim to sremežljivost?
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
BOBO

Spoštovani Bobo,
lahko vas malo potolažim, da sramežljivost z leti kopni, vendar pa se vam gotovo ne ljubi tako dolgo čakati.Aktivno boste premagali občutek nelagodja le, če se kritičnim situacijam ne boste izogibali.Najbolje je govoriti resnico, ta pa je , da dekletu poveste da vam je všeč,da pa hkrati poveste tudi,da pričakujete, da vas a bo oblila rdečica , da boste “izpadli tako in tako”, in govorite v tem slogu dalje.Opisujte, kako se vam je utrip povečal, da morate nehote globoko dihati ipd, pa boste nenadoma ugotovili da vas dekle že dest minut z zanimanjem posluša.Potem bo stvar lažja… Obstaja pa tudi možnost,da se za vas ne bo zmenila, to pa zabeležite le kot izgubljeno bitko z dragocenimi izkušnjami za prihodnjo “vojno” .

ojla

Jaz osebno tud spadam med tiste zlo sramezljive sorte,mnogi so mi rekli da zgledam vazna, ker se nisem upala pogovarjat z nasprotnim spolom.Men osebno so pomagale psiholoske knjige,eno si se sedaj kdaj preberem.Naslov je pa ČAR SAMOZAVESTI,za avtorico pa mislim da je Susan Jeferson.
EJ glede punc se pa ne obremenjevat,ko bo prava boz ze zbrak pogum, pri meni je ze blo tko. Upam da sem ti pomagala.

lep pozdrav Katja

New Report

Close