Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Please help, kratko vprasanje

Please help, kratko vprasanje

OK tole je tolk konkretno vprasanje, da mi gre tezko z jezika.

V knjigi sem prebrala, da si zenska v nosecnosti ne sme spirati noznice z vodo. Jaz sem sicer to pocela kar precej pogosto, ker imam kaksne dneve precej belega toka.

Zdaj sem pa v dilemi. Mi je pa zoprno, kadar greva z mojim seksat, pol je pa vse tko extra podmazano (pa sej pazim na higieno, pa nucam osvezilne-cistilne robcke, pa vseeno…)

Kako ste (se vedno) resevale te probleme. Please help!!!

Ja to pa ne vem, ce si cist prav prebrala. A pol naj si 9 mesecev ne bi umila noznice, al kaj? Kolkor jaz vem, je fora tko k vedno – umivaj se v pravi smeri, torej proti zadnjici. Pa kolkor vem, naj razni robcki ne bi bli prevec pogosto v uporabi.
No, odloci se sama, ampak jaz se lepo umivam naprej, pa nisem opazila kakih probemov. Tina

Normalno, da se mora zenska umivati (od spredaj proti zadnji strani)!!! S tem se seveda noro strinjam… Ker eno leto brez umivanja bi bilo pa malo hudo…. , ne?

Ampak nožnica je notranji del, ne zunanjost. In v knjigi pise, da si ne smes z vodnim curkom spirati (notranjosti). Baje lahko poskodujes plod…

Mene pa zanima, če se ne smeš niti z blagim curkom mlačne vode (kakšen štraufiks po domače, bi bil verjetno res malo preveč) sprati…

Notranjosti noznice ni nikoli dobro spirat. S tem spreres ugodno floro in povecas moznost nastanka vnetij. Tvoj fant se pa naj sprijazni s tem, da je pri zenskah pac dostikrat extra podmazano. 🙂

http://www.lubica.net/gaby/blog

No, takole je meni med.sestra rekla ko sem čakala da me bo sprejela moja zdravnica. Da kolikokrat pridejo ženske in imajo od bakterij do nevemčesaše v urinu, ker so premalo natančne pri umivanju spolovila. Potrebno se je umiti, najbolje z vodo in lahko tudi z higienskim milom (hygienija ali pa Lactacid Femina) in potem so vsi testi o.k. Še razlagati mi je začela kako ustje nožnice razmakneš :))))) meni je šlo pa tako na smeh:)))

Se čist strinjam. Jaz sem dvakrat rodila, pa sem si v obeh nosečnostih normalno umivala zunanje spolovilo z vodo in tekočim milom Higia za intimno nego. Notranjosti spolovila, nožnice, pa si še v življenju nisem umivala, kako se to sploh izvede.

New Report

Close