Najdi forum

Pozdravljeni,

Zanima me kakšne so vaše izkušnje in mnenja v zvezi s plavalnimi pripomočki. Sin je star dve leti. Od 4 mesecev do sedaj smo uporabljali “Fredov plavalni obroč”, ki je sicer uporaben do štirih let starosti. Zdaj pa se mi zdi, da je v tem obroču otrok preveč “na suhem”, da nima pravega stika z vodo. Vode se ne boji, zato razmišljam, da bi mu nadela “rokavčke”. Ali so le-ti za dveletnika dovolj varni (saj bom tako ves čas zraven)? Kaj mi svetujete?

Vnaprej hvala za odgovore.

Andrea

Vsekakor se mi zdijo rokavčki veliko bolj varni kot plavalni obroč in otrok se z njimi tudi hitreje nauči plavati. Slišala sem, da nekateri zelo hvalijo t.i. plavalno žogo, sama izkušenj nimam. Hči je splavala pri 4,5 letih, prej je uporabljala rokavčke.
Veliko zabave v vodi!
Ali

Tudi moj sin je star dve leti in do sedaj smo vedno uporabljali rokavčke. Vendat ga le-ti ne držijo čisto nad vodo (usta ima pod vodo, zato ga je treba neprestano držati) zato sem letos začela uporabljati poleg rokavčkov še obroč in skupaj se lahko odpravimo v globoko vodo.

Meni se pa zdi najboljša tista zadeva (imena ne vem), ki gre okoli prsnega koša – spredaj je pas zadaj na hrbtu pa stiropor ali nekaj podobnega, da drži otroka nad vodo. Pri tem pripomočku se otrok lažje nauči pravilnih gibov za plavanje, saj ga ne ovirajo rokavčki. Pa tudi položaj je bolj ležeč kar je nabolj pomembno pri plavanju.

LP,Kaja

Rokavcki so super. Je pa tudi odvisno, kakšni so in kako jih namestiš. Moja starejša hčerka je začela “plavati” z rokavčki pri 2,5 letih. Ta mlajša (1,5 let) pa je že letos malo lebdela v morju, ker smo ji že znali bolje namestiti rokavčke. Mislim, da je tvoj otrok že vsekakor zrel za rokavčke.

New Report

Close