Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala plačilo rednih gin. pregledov

plačilo rednih gin. pregledov

Spoštovani!

Prejšnji teden sem zamenjala osebnega ginekologa, in sicer tako, da sem si novega osebnega ginekologa izbrala v Leonišču – Ginekološka klinika. Prvi pregled sem morala plačati 4.400 SIT, in čeprav bo izbrani ginekolog moj osebni ginekolog, bom tudi naslednje preglede, v kolikor ne gre za zdravljenje, še plačevala! Ali nam ne pripada (imam urejeno osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje) en preventivni pregled na tri leta? Ali je takšna odločitev – plačevanje preventivnih pregledov nekje zapisana, v pravilih ZZZS ali pa je to neko interno pravilo???

Hvala za odgovor

iris

Draga Iris!

navedeno početje klinike je tudi mene pred mislim da dvemi leti zelo razjezilo. Ampak, ker imaji za računanje takega pregleda pravno podlago, ne moremo ničesar storiti…
Podlago pa imajo v 252. členu Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki pravijo, da izvajalec lahko zahteva plačilo ali doplačilo, kadar zavarovana oseba soglaša, da se storitev opravi v višjem oziroma drugačnem standardu…med navedenimi storitvami pa je naveden tudi primer doplačila k ceni za pregled na primarni ravni, ko si ženska izbere svojega ginekologa v terciarni ustanovi, če je bil pregled opravljen izven rednega časa.

Pozdrav,

Tanja Koderman

Pravno-informacijski center nevladnih organizacij - PIC Povšetova 37 1000 Ljubljana Tel: 01/540 19 14 E-mail: [email protected] Odgovori PIc-a, so finančno podprti iz strani ZZZS-a.

Tudi mene to izredno moti. Ce kje, potem bi pricakovala, da bodo pregledi ravno v Leponiscu zastonj. Ne gre za nikakrsen nadstandard, ce naj bi G prisla ob 8.30, pride pa ob 10.30!!!!!! Nanjo pa caka cel kup nosecnic! Je to nadstandard? Ne, gre za popolno nespostovanje pacientk. In se bi lahko nastevala o Leoniscu!
Popoldanske termine je potrebno placevati, a ne vem, ce zanje velja, da so izven rednega delovnega casa. Mar so ti G zasebniki? Kam sploh gre denar od nasih pregledov?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close