Najdi forum

Placentarni polip

Pozdravljeni,

na ginekološkem pregledu 6 tednov po porodu je ginekologinja ugotovila 3 x 2,5 cm velik placentarni polip, zaradi česar sem bila napotena na histeroskopijo. Med operacijo je po odstranitvi polipa prišlo do predrtja sprednje stene maternice, nastala je rana v velikosti 1×1 cm, ki so jo laparoskopsko zašili (2 hemostatska šiva). Danes je že 11. dan po operaciji, jaz pa imam še vedno krvavitev, ki se spreminja iz svetlo “roza” do temnejše rdeče/rjavkaste. Krvavitev sicer ni zelo obilna, jo pa zadnje 3 dni občasno spremljajo blagi do zmerni krči kot pri menstruaciji. Ali je mogoče, da se je krvavitev že spremenila v menstrualno ali se rana pač še ni zacelila, kljub temu da je bila zašita? Moti me, ker naj bi krvavitev v najkasneje 14 dneh popolnoma izvenela, pri meni pa še vedno vztraja. V primeru, da se krvavitev ne bo ustavila čez 3 dni (ko bo 14 dni po posegu), bom seveda poklicala v bolnišnico, kjer so opravili poseg, in se dogovorila za pregled.

 

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani,

glede na to, da ste po porodu in domnevam, da še dojite, so različne krvavitve možne iz mnogo neodvisnih razlogov(krvavitev iz atrofičnega endometrija ob dojenju, krvavitev iz rane, menstruacija, itd.), zato zelo težko iz vaše pripovedi sklepam na karkoli. Če sicer ni drugih hujših težav (resne bolečine, huda krvavitev, temperatura, prebavne motnje itd.) potem počakajte na redno kontrolo in bo takrat čas za analizo situacije.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close