pitje tekočine
Moja 7 mesečnica se 3x dnevno doji in ima 4 manjše goste obroke. Za pitje sem ji dajala razredčene sokove in npr. sedaj ko je 14 dni imela virozo sem ji večkrat ponudila pijačo in je spila 2,5 dl tekočine dnevno, včasih tudi več. temu primerno so bile namočene tudi plenice. Potem pa sem ji sedaj ko se je malo pozdravila namesto soka dala vodo in bebi čaj (brez sladkorja) in sedaj v celem dnevu ne spije nič in npr. danes zjutraj plenica sploh ni bila prepolna-saj je bila polulana, ampak ponavadi je zjutraj tako polna, da jo komaj zvijem v koš.
sedaj pa vprašanje-ali naj vstrajam pri vodi kar je bolj zdravo za prihajajoče zobke ali naj popustim in ji sok mešam z vodo – kaj je bolj zdravo.
hvala
Pozdravljena!
Odvisnost od sladkorja je najbolj pogosta in najtežje obvladljiva. Zakaj že govorim o odvisnosti? Zato ker za razvrstitev v to kategorijo lahko le enkrat okusite in ne želite sprejeti ničesar drugega več. Za telo je namreč veliko bolj enostavno, da dobi energijo v takšni obliki.
Lahko vztrajate pri sedanji ponudbi, a da bo telo sprejelo to kot enakovredno prejšnji, je pa malo verjetno. Govorim o okusu in posledično zadovoljstvu.
Vztrajnost v daljšem obdobju in seveda zgled dajeta možnost za dosego cilja- čimbolj zdravi zobje.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.