Pitje sokov, kave in čaja
Spoštovani,
Dokaj zdravo se prehranjujem (veliko zelenjave, malo sadja, le belo meso in ribe, nič bele moke, ne maram tortic in čokolade, ne jem predelane ali vnaprej pripravljene hrane, prav tako nobega fast fooda, ne uživam alkohola in ne kadim), skrbi pa me to, kar vsak dan pijem in prosim za vaše cenjeno mnenje in ali bi moral kaj spremeniti?
Vsak dan spijem 1,5 litra kupljenega korenčkovega ali pomarančnega ali limoninega soka. Sok je brez konzervansov in je pasteriziran, vendar pa je notri askorbinska kislina – ali je ta škodljiva?Prav tako na dan spijem pol litra instant kave z mlekom, v kateri pa je notri E339 – ali gre za škodljiv ali nenevaren dodatek? Poleg tega vsak dan spijem še pol litra vode (plastenka) in skodelico čaja.
Lepa hvala za odgovor in prijaznost ter lep pozdrav!
Pijete dosti premalo vode in preveč vsega ostalega. Telo potrebuje vodo, da razstruplja, ne sokove s citronsko kislino.
LP
Spoštovani,
Zahvaljujem se vam za odgovor in vaš čas. Upošteval bom vaš nasvet, saj vidim, da ljudem tu na forumu svetujete strokovno in preudarno ter vsem prijazno pomagate.
Vprašal pa bi vas še, ali je v redu, če pijem vode z okusom (kot jih je zdaj veliko na tržišču, npr. z okusom limone, breskve, gozdni sadeži..)? Običajna voda mi ni najbolj okusna, saj sem navajen sokov oziroma nečesa z vsaj malce bolj izrazitim okusom.
Hvala za odgovor in lep dan!
V knjigi “Telo kliče po vodi” boste našli razlage, zakaj moramo piti čisto vodo, brez primesi in dodatkov. Voda z okusom ni primerna, sokovi so kot hrana in telo potrebuje vodo – za žejo in razstrupljanje. V svoji ordinaciji imam veliko pacientov, kot ste vi, ki se morajo znova navaditi piti vodo.
LP