piskotki iz koruzne in rizeve moke
Najbrz nisem nic novega odkrila, a tale recept mi je cisto slucajno ratal, ker sem bila “obupno potrebna sladkega”:)) Mogoce pride se kateri prav:
50g rizeve moke
50-80g koruzne moke (odvisno od velikosti in socnosti jabolka)
25g Vitaquell Sojagen margarine za kuhanje
40g surovega trsnega sladkorja
1 srednje veliko jabolko (nastrgano, ne naribano)
pol cajne zlicke vinskega kamna (ni nujno)
Iz vseh sestavin se zamesi voljno testo. Jaz dodam najprej samo 50g koruzne moke in potem se cisto po malem dodajam dokler se testo ne da lepo oblikovat (cim manj seveda, ker so potem bolj rahli). Piskotke oblikujem po zelji, priblizno pol centimetra debele in pecem pri 200stC 12-15 min.
Glede na moje izkusnje s koruzno moko je bilo dosedaj vse trdo in drobljivo, tako da so me tile piskotki prav presenetili. Mislim, da bi bil podoben rezultat tudi s kaksno drugo brezglutensko moko; ali pa hrusko ali banano namesto jabolka, bom se sprobala. Sladiti se bi dalo pa najbrz tudi s kaksnim sirupom (melasa, agavin, javorjev, rizev, med..), kar bi bilo najbrz boljse, bom tudi to kdaj sprobala. Pravzaprav, bom kar zdajle sprobala, je ravno cas za zajtrk:))
LP Barb