pisane koprive podarim
Zelo so se mi namnožile pisane koprive čudovitih zeleno, rdeče, rumenih listov. So zdrave, sama jih že nekaj časa vzgajam, so nezahtevne, ne rabijo dosti zalivanja, raje imajo senco, sama jih imam tudi na žgočem soncu, pa so čudovite. Če jih kdo želi imeti, pustite mail ali pa telefonsko. Sem iz okolice LJ in jih lahko pripeljem kam v LJ. Jim bom kmalu spet razmnožila, tako, da jih ne bo zmanjkalo. So res lep okras, sicer jih sama ne bi imela toliko…
Prejšnji teden sem več kot 30 že ukoreninjenih podtaknjencev razdelila petim gospem iz okolice, ki so večkrat občudovale moj balkonski okras. Sedaj bom podtaknence spet naredila, tako, da če želite ukoreninjene, počakajte dva tedna, če pa lahko pridete sveže iskat in si jih sami ukoreninite, lahko pridete kadarkoli, kadar smo doma ali pa sama prisem kam v LJ.
Bom danes naredila še nove podtaknjence, tako, da jih bo za vse dovolj. Priblem je, ker mi ljudje, ki sem jim podtaknence dala ne vračajo korit – tako sem razdala že 8 korit s po 6-10 rastlinami notri… Grem danes spet 5 jih kupit… Potem pokličem in jih dobite. Komot jih boste prezimile in prihodnje leto boste imele svoje rastline.
No, ta teden so koprive nared, da vam polepšajo dom. Ta teden pride kolegica iz Kranja, pa bom za kranjski konec dala njej. Iz kje ste ostale, da vam prihranim pot do Ljubljane? Če ste iz LJ, vam pa pripeljem. Hm, imam pa po mojem ene 40 sadik, tako, da jih lahko več vzamete… Bom poskusila vsaki dati še nekaj drugih res lepih vrst pisanih kopriv, ker so res lepe… Za prihodnje leto pa vam bom razmnožila alojo vero in kristusov trn (rdeči mleček ali kako se reče). Imam letos prve svoje sadike, a sem jih že razdala…