Pikice po trebuščku – pomagajte
Ima katera podobno izkušnjo. Naša punčka je imela pikice po obrazu, ki so z dieto izginile. sedaj pa jih je dobila po trebuščku. Izogibam se mleka, jajc, pšenice, konzervansov. Torej je alergična še na nekaj. Jem zelo malo stvari, tako da res ne vem, kaj naj še izločim (punčko dojim).Kaj je še zelo pogost alergen?? Pikice so drobne, rdeče. Morda je pralni prašek??? Poskušam vse, vendar ne najdem rešitve. Alergije na kaj še nima potrjene, pediatrinja jo bo dala testirati komaj čez kakšen mesec. Kaj naj še naredim?
Tudi jaz sem na strogi dieti, pa ima malček pod vratom tipične izpuščaje, ki bi izginili le, če ga namažem z Eloconom oz. kortikosteroidom. Dobila sva izvide krvi, vse negativno, tako da tudi ne vem kaj bi bilo. 4 mes. vse ok, potem pa kar naenkrat pikice najprej po obrazu okrog ust, sedaj po trebušču, suha koža po nogicah. Lahko je prašek, mehčalec, poskusi z likanjem bodijev, žabice čim manj, saj koža ne diha.
Pazi tudi na skrite alergene, jaz dojim in jem le Martinov kruh od žita, polbel, ki ne vsebuje konzervansov.
Srečno!
Moj sinček je dobil približno pri dveh tednih pikice po obrazu. Patronažna je zagnala paniko, da je to alergija in mi svetovala naj ne jem živil, ki so najpogostejši alergeni (mleko, jajca, orehi,…). Jaz sem to seveda upoštevala, kljub temu pa so se te pikice razširile najprej po vratu, rokicah, nato po trebuščku in nazadnje tudi po nogicah. Iz pikic so nato nastal suhi izpuščaji. Pri treh mesecih smo bili na testiranju in vsi testi so bili negativni, diagnoza pa atopični dermatitis. Sedaj je star štiri mesece in ima samo še kakšen izpuščajček po vratu in rokicah. Mažem ga samo z Bephantenom, ker se mi zdi, da mu najbolj pomaga, jem pa vse. Pomembno je, da koža ni suha in da diha.