pikice po obrazu
moja skoraj 6 mesecev stara hči ima samo po obrazu že nekje od 3 meseca majhne rdeče pikice, posledično pa tudi suho oz. hrapavo kožo. Takšne pikice ima samo po ličkih in nikjer drugje po telesu. Mazali smo jo z mustelino kremo za obraz in suho kožo, pa hladilnim mazilom, mazilom ki ga je predpisala pediatrinja… pa ničod tega ne pomaga… včasih so pikice/fleki bolj rdeči in vidni, včasih manj… a je možno, da gre to za alergijo na km-namreč se ne dojiva?
Pri nas je podobno. Hči je stara 6,5 mesecev in ima že od rojstva pikice oz. flekce po obrazu. Včasih skoraj nevidne, včasih rdeče, srbi je očitno ne. Suha koža, nam so rekli, da gre za atopični dermatitis, sem bila od 2. meseca na dieti brez mleka in jajc zaradi suma na alergijo, pa se je koža po telesu izboljšala (zdaj je brez pikice), le po obrazu ostajajo izpuščajčki, ki se pojavljajo in izginjajo. Meni pediater ne zna pomagat. Niti različne kreme, ki smo jih preizkusili. Smo naročeni še pri dermatologu. Po moje bi bili fleki tudi drugod po telesu (ali pa kake druge težave), če bi dejansko bila alergična. Zato zdaj nisem več na dieti (dojim), tudi gosto hrano ji že uvajam, bom pa mleko in jajca vseeno prihranila za po prvem letu. In pazim pri uvajanju.