Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija pikice in pikice

pikice in pikice

Pozdravljeni!

Malo sem v dilemi kaj in kako-zato prosim za pomoč…
Ne vem ali naj grem k pediatrinji ali ne…ali naj počakam še ene 2 tedna, ko bo sin imel pregled pri 9 mesecih????

Kot 4,5 mesečnega dojenčka smo ga peljali testirati, če je alergičen na KM in jajca.Že kar nekaj časa so se mu na določenem mestu pojavljali male rdeče lise, ki so se pojavljale in izginevale tudi tekom dneva.Alergija ni bila potrjena.

Ker se dojiva, se še vedno izogibam mlečnih izdelkov…se jih ne upam niti pogledat!!!!vem, da to ni ravno najpametneje…pred kakima 2 mesecema so se mu na obrazu pojavili kar večje rdeče lise, ki so postajale vse temenjše…čez dan pa v sredini kot ena mala hrastica…vsi so mi govorili, da je to zaradi kakega pika!!!!!!!!!!Pa ni bilo tako…pike so po parih tednih izginile in se te dni že tretjič pojavile.Nekatere na istem kraju, ker so na koži pustile sledi…Seveda vmes je mali dobil vročino in najprej po nogicah in potem po celem telesu pikice podobne rdečkam…ki so po 3 dneh izginile. Če gre za isto zadevo, ne vem!?!?!Ja, ravno tiste dni sem govorila s pediatrinjo zaradi druge težavice-pa sploh ni reagirala…v stilu-bo že?!?!?!?!

Torej, danes ima fante še vedno te presnete pike, ki se svetlijo in temnijo. Vmes pa še one male lisice!3 dni nazaj je dobil malo skutke za probat-za noht…malo se je stanje poslabšalo, vendar ne izrazito…

To detektivsko delo mi ravno ne gre od rok…ker je lahko tisoč drugih stvari…tako moja hrana kot njegova….Kako ste druge mamice odkrile?Ste čakale, da ste bile same 100 procentno prepričane ali ste “zatežile” pediatrinji za raziskave???

Tisto vmes, ko so bli fleki 3 dni in vročina, je bila verjetno 6. bolezen.

Mislim, da pojdite pokazat zdaj ko te pike so, čez dva tedna bodo morda že izginile. Sicer pa svetujem, da malemu ne daješ skutk (kupljenih sadnih), če sama ne ješ mleka…. Skuta je namreč koncentrirano mleko, zato lahko povzroči hujšo reakcijo kot mleko samo, te kupljene sadne skutke pa so za povrh še polne raznih emulgatorjev, tako da s tem raje še počakaj (se mi zdi da po pravilih svetujejo mlečne izdelke po 8. mesecu – naj me kdo popravi če sem si narobe zapomnila.)

New Report

Close