Pika na čelu, ki občasno zakrvavi
Pozdravljeni
Star sem 23 let. Slike trenutno žal ne morem priložiti, zato pa bom, kar se da, dobro opisal težavo. Na sredini čela imam piko, za katero ne vem, kdaj točno je nastala. Pika je asimetrične oblike (če vse robove povežeš, je podobno trikotniku), velika cca 3 mm. Je malenkost privzdignjena nad nivojem kože. Barva je rožnata, malenkost temnejša od polti (imam zelo svetlo polt). Oblike ne spreminja. Je pa že trikrat, v roku dveh mesecev, zakrvavela. Na oko ne bi rekel, da je to kožno znamenje. Bi prej rekel, da je to seboroična keratoza, saj jih imam nekaj ravno po čelu. Skratka, v vseh značilnostih se od keratoz ne razlikuje, razen v tem, da krvavi. Okoliška koža je polna majhnih luknjic, če pogledaš od blizu. Tudi pika ima te luknjice. In ravno iz teh luknjic priteče kri. Ko krvavi, se zelo dobro vidijo rdeče (krvave) pikice na piki. Krvavitev je sicer zelo blaga in kratkotrajna. Hitro se zaceli. Krastice v roku parih dneh izginejo. Ko je pika spet “normalna”, je, kot sem že prej omenil, identična keratozam.
Upam, da sem dovolj dobro opisal situacijo. 🙂
Kaj vi menite? Zakaj ta keratoza, če seveda je to to, občasno zakrvavi, ostale pa ne?
Hvala za branje in odgovor ter lep pozdrav!
Pozdrav!
vidim da ste zelo natančno preiskali kaj bi bilo, verjetno je pomagal stric Google.
Pa vseeno: kaj je, kaj je potrebno storiti, kaj je nevarno ali ne – bo presodil dermatolog.
Torej: škoda se je tako poglabljati in skrbeti, če je rešitev pregled in nato ukrepanje.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.