Najdi forum

pijaca in nezrel partner

pozdravljeni! skoraj 8 let sem v zvezi z mlajsim moskim. na trenutke so mu prijatelji bolj pomembni od mene.nic hudega, vsak rabi cas s prijatelji. vendar včasih pretirava. prisoten je tudi alkohol, vcasih tudi v večji kolicini. fant je zelo v redu oseba, verjamem da me ima rad, vendar ko preveč popije se spremeni. nekajkrat me je zalil, udaril nikoli. se mu pa vidi da ce bi ga malo sprovocirala, bi znal padet mogoce tudi kaksen udarec. rada bi se ustalila, imam 32 let, on 28. na trenutke deluje zrel, spet drugic pa imam obcutek da imava drugačne cilje in zelje, ceprav on trdi drugace. rada bi nadaljevala z njim, vendar ne na tak nacin. komunikacija med nama je bila vedno problem. glede na izkusnje drugih, predvidevam da bo samo se slabse?? zdi se mi da samo izgubljam cas ko mu dajem toliko priloznosti. saj nevem kaj tocno sem hotela od vas, mogoce samo neko potrditev da nekateri se nikoli ne spremenijo, naj odidem, ker bo samo se slabse. neko potrditev da delam prav ce grem stran, ceprav je zelo fajn fant, dokler ni prevec alkohola zraven. na hitro sem opisala situacijo, vem zelo povrsno. hvala za bilokaksen odgovor.

Spoštovani,

zelo zrelo vidite situacijo in tudi dobro ste jo opisali. Videti je, da ste se znašli v notranjem konfliktu. Običajno je ta notranji konflikt videti nekako takole. En del pravi: “Sem slaba in nepomembna oseba. Zato je za mene sprejemljivo, če me partner kdaj pa kdaj žali in se bojim, da bi me udari. Če ga zapustim, kje bom našla drugega, ki bi me imel rad?” Drugi del pa pravi: “Sem dobra oseba, vredna ljubezni in za mene to ni sprejemljivo vedenje. Našla bom partnerja, s katerim se bom sicer tudi skragala. Ampak na bolj odrasel način. Brez žaljivk in groženj z nasiljem.”

V sebi imate vse potrebno, da sprejmete sicer težke, ampak za vas dobre življenjske odločitve. In te odločitve so vaše in vprašanje ali res potrebujete potrditve drugih?

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: uros@revitacenter.si url: revitacenter.si

Se ponavljam kot plošča: v pijanem stanju marsikdo upa storit tisto, česar si trezen ne upa. Torej tvoj fant ima žaljivke na koncu jezika tudi, ko je trezen, a se mu še uspe zadržat. Žaljivke pa nikoli niso ravno dober temelj za odnos. Prepir med zrelimi ljubečimi ljudmi se mora odvijati brez poniževanja, žaljenja in udarcev, če kdaj ni možna umirjena izmenjava mnenj.

Meni so med najbolj neugodnimi ljudmi ravno taki, ki postanejo agresivni (verbalno, vedenjsko ali se tepejo), ko so pijani.

si že s pijancem, pa ti še ni kapnilo?
samo pot pod noge, pa bejž dokler ne boš imela še dveh jokajočih otrok zraven.

Imela istega… Sem šla stran. Boljše je kot pa v strahu živet. Po 12 letih ni bilo boljše le vedno slabše… Bil je tudi mlajši in ja prišla k njemu on pa s kolegi ven. Ok sej ni panike razumem da moraš it ker je delal v tujini.. ko je prišel domov vsak dan je šel z njimi ven čez vikend pa ni mogel biti z mano že v petek me je spraševal kdaj grem nazaj…haloo .

Draga Vidmarca, odločitev je na tebi, a ti vseeno nekaj povem. Kot je že herotica pred mano napisala, pijani ljudje v tem stanju delajo/govorijo to, česar si ne upajo trezni. In da on tebe žali v pijanem stanju, ma kako si dovoliš nekaj takega? Da te nek mlajši “šmrkavec” ponižuje in žali in ti mu vedno znova daješ nove možnosti, da mu daješ vedeti da te pa ja lahko še dalje izkorišča in ponižuje. Vidmarca, a se nimaš nič rada? A ne veš, da si zaslužiš nekoga s katerim se lahko ustališ, imaš družino in za katerega boš 100000% da te ima res rad (pri tem fantu namreč “misliš da te ima rad”)? Po eni strani te razumem, imaš ga rada, dolgo sta že skupaj. Ampak se vprašaj, ali se vidiš z njim v prihodnosti in z otrokom? Si znaš predstavljati kako bi to izgledalo, z nekom ki ga pije in te pijan nato žali? Želim ti, da najdeš v sebi to moč, da se odločis za to kar bo najboljše za tebe. Priporočam ti pa tudi knjigo, ki je meni osebno zelo pomagala pri samozavesti, pri ljubezni do same sebe in pri tem, da vem kaj si zaslužim, “Življenje je tvoje” od Louise L. Hay.
Vso srečo.

Ali lahko bolj podrobno opises kje se vajini cilji razhajajo? Kaj v zivljenju pricakujes ti in kaj hoce od zivljenja tvoj partner dolgorocno? So to reci, ki jih lahko dosezeta skupaj z kompromisi morda??

New Report

Close