phyto bronz
Spoštovani!
V reviji sem prebrala o kapsulah PHYTO BRONZ.
Imam občutljivo, zelo belo kožo, ki pri sončenju vedno najprej postane rdeča in peče. Letos gremo po dolgem času na morje – čez en mesec. Doma se bolj malo sončim, a za podlago bo malo treba. O solarijih zadnje čase berem le negativne stvari, zato me zanima vaše strokovno mnenje o teh kapsulah ali o merebitnem drugem pripravku. Dopusta nam ne bi rada zagrenila s sončnimi opeklinami. Na žalost je podedovala tako kožo tudi hčerka, mož in sin pa imata več sreče.
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!
Spoštovana Majda!
Kapsul PHYTO BRONZ sicer ne poznam, predvidevam pa, da med drugim vsebujejo ß-karoten, ki povzroči rahlo obarvanje kože. ß-karoten je naravna spojina, ki spada med karotenoide, ki so različnih barv. ß-karoten se nahaja v hrani (naprimer v korenju) je oranžne barve. Karotenoidi so topni v maščobah, zato se pojavijo v podkožnem tkivu. Kolikor poznam te izdelke, se svetuje, da jih pričnete jemati nekaj tednov pred počitnicami, vendar samo zaradi te rahle obarvanosti. Za zaščito pred sončnimi žarki (UVA in UVB) pa morate vseeno poskrbeti. Zaščitna krema naj vsebuje zaščito pred obema vrstama ultravijoličnih žarkov. Posebno pazite na Vašo hčerko, ker škodai, ki nastane na koži v zgodnji mladosti, pokaže posledice tudi kasneje.
Moje mnenje glede teh kapsul, naprimer tudi kapsul Braunemon, je pozitivno, vendar, to ni zadostna zaščita.
Želim Vam lepe počitnice ob misli, da ni nujno imeti močno porjavelo kožo. Pomembno je, da je negovana, spočita in sveža, kar pa Vam bodo počitnice sigurno omogočile.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.