Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Phimosis

Phimosis

Lep pozdrav,

pri sinu (4,5 let) je naenkrat zacelo spolovilo otekati… V taksnem stanju mu je kozica tezko sla skozi glavico. Do sedaj pa moram povedati, da teh problemov ni imel. Moram pa tudi priznati, da nisem bila dovolj pozorna kako je sla kozica prej skozi….zdaj opazam, da se vedno gre, samo mu na koncu poteegne se malo glavico…potem seveda pride do razpokanja in ga boli. To se dogaja ze kaksna dva do tri mesece, ko je spolovilo zacelo otekati. Zanima me, od cesa pride do teh vnetij? Zdaj sva dobil napotnico za kirurga in imam naslednji teden namen ga odpeljati na operacijo. Ali mu bodo zarezali ali samo obrazli ne vem, ker tudi specialist na pregledu ni mogel tega ugotoviti. Zdaj pa me zanima ali lahko gremo po 3 tednih po operaciji na morje?

lep dan,

Jutra

Spoštovani!

Morate mi oprostiti, ker si ne znam prav dobro predstavljati, kakšen problem ima vaš sin. Če kožica na koncu le nekoliko potegne glavico, potem gre le za nekoliko kratek »frenulum«, to je del kožice, ki se na spodnjem delu penisa prirašča skoraj do konca glavice. Ta se lahko ali raztegne ali raztrga ali operira. Domnevam, da greste operirat to.

Ne razumem otekanja penisa – upam, da ste imeli v mislih otekanje kožice in vnetja pod kožico, do česar lahko pride zaradi ostankov odluščenih plasti kožice in glavice ter lojnatih izločkov žlez.

Če ste bili na pregledu pri kirurgu, vam je bil on dolžan in v najboljšem položaju, pojasniti vso zadevo. Če imate datum za operacijo, in bo sin res operiran takrat, bo tri tedne komajda dovolj, da se bo počutil toliko lagodno in brez oteklin, da bo lahko užival v slani vodi, ki bi ga utegnila peči.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za odgovor.

najprej naj se opravicim, ker nisem jasno napisala za kaj gre, ampak kot laik ne ves katere stvari je treba poudariti in kako. 🙂

Ja, do priblizno dveh mesecev sin ni imel nobenih problemov s kozico. Brez problema je sla dol. Naenkrat pa je kozica zacela zatekati in ni sla vec cez glavico. Poleg tega pa je jasno vidna na spodnjem delu uda rdeca crta v smeri secevoda. Ce sem mu kljub temu potegnila kozico cez, je razpokala.

Upam, da se bom lahko jutri, ko greva na poseg, o tem pomenila tudi s kirurgom.

Vam pa lep dan.

Spoštovani!

Kot kaže, so to verjetno posledice vnetja. Upam, da se bo z operacijo vse zadovoljvio uredilo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close