Najdi forum

Pestra hrana???

Pozdravljeni…

Hvaležna bom, če mi boste svetovali, kako oz. s čim hranite svoje dojenčke, ko začnete z gosto hrano. Moj sin je star 7 mesecev in se polno doji. Zdaj sem vedno bolj zmedena, ker ne vem, kako naj uvedem enega ali dva obroka brez dojenja. Ali je še prehitro, glede na to, da ga še želim dojiti nekje do enega leta, pa vendar grem čez pol leta že v službo. Prav to me skrbi, saj poskušam z jabolkom, banano, hruško, vendar se potem še vedno hoče dojiti, tako ne pridobimo nobenega obroka brez dojenja. koliko obrokov goste hrane sploh dajete?

Nimam tudi nobene ideje, kako naj uvedem žitarice, če pa je povsod potrebno dodati mleko, ko jih kuhaš; svojega pa ne morem načrpati toliko, da bi ga lahko kuhala. Hrano bi rada pripravljala sama, pa ne vem, kako. Ne bi želela dajati hipovih kašic in frutkov, ker so menda v njih konzervansi in sladkor… pravijo tudi, da so vse istih barv in okusov, zdaj pa ne vem…
Polno dilem sem natresla…

Lep dan želim in hvala za pomoč…
AnitaI.

Zivjo!

Ves kaj me zanima, koliko mleka ti uspe izbrizgati in koliko kašice pa poje???

Jaz sem gosto zacela dodajati pri 4 mesecih. Priblizno polovicen obrok je mali frutkov kozarcek, zato se verjetno hoce še podojiti. Poln obrok je kolicina kot ta velik hippov kozarec. Ampak… Če je zaenkrat jedel samo sadje???
Glej, jaz sem pogruntala trik in to je da jo zjutraj dojim, potem pa še predno cisto lacna rata, dam gosto hrano in potem tudi vse poje.
Glede na to, da je tvoj sine star 7 mesecev, probaj vsaj polovicen polnovreden obrok uvesti in ga potem se malo podoji, ce že noče samo gosto jesti. Mislim, da pri tej starosti rabijo že kar nekaj vitaminov itd. Probaj pospešeno uvajati zelenjavo, na tri dni drugo. Skuhaj mu pire krompir ( s svojim mlekom ali pa adaptiranim ), špinačo z mlekom, korenje, pa tudi riž ali mlečni riž, pa belo meso piščanca (lahko tudi po 7 mesecu teletino pa žrebička, purana belo in nekateri začnejo z belimi ribami) in ostale zelenjave po želji (koruza, cvetača, brokoli)….vse pasirano za začetek. Nekateri dojenčki imajo raje, če jim kosilo loceno narediš in ne zmešaš vseh sestavin med seboj, torej po razdelkih posebej pire, posebej špinača, posebej meso. Imajo raje, da ima vsaka stvar svoj okus.

Z žitaricami se lahko izogneš mozganju, pa kupi tiste milupine žitne kaše.

Pa še koliko obrokov? Mislim, če sta šele začela, potem probaj dopoldne sadje, potem pa zgodaj popoldne kosilo z zelenjavo in meskom, pa še postopno doji in zmanjsuj dojenje in vedno vec gostega.

Nekaj idej lahko dobiš tudi v posebni izdaji Mamina paparica.

No, to so vse samo moje misli in mnenja, bom pa tudi jaz prebrala, če sem kje v zmoti in ostale nasvete.

Veliko uspeha vama želim pri papanju.

Anita, za vse nasvete glede dojenja in vsega ostalega me pokliči na tel. 510-5100 ali pa poskušaj dobiti informacije pri kateri izmed drugih svetovalk za dojenje.

Draga AnitaI
kot bi povedala mojo zgodbo – tudi sama imam podobne tezave s svojo 7. mesecno hcerko. Ne uspe nama spraviti skupaj niti enega obroka goste hrane – sploh ne zna jesti po zlicki – z jezickom spravi vse iz ust(sadne kasice, skutke, zelenjava, polenta, spinaca,…). Z uvajanjem goste hrane sva zaceli pri 4 1/2.mesecih, tako so mi svetovali, ker je bila rojena mesec prezgodaj!!
Do nedavnega sva se pridno dojili, sedaj pa imam priblizno 3 dni ze probleme tudi
s tem – tako, da sem ze cisto obupana, kaj naj ji se ponudim!!

Tasca pravi, da je to mogoce prehodnega obdobja, da bodo zobki, ….

Upam, da bo to res kmalu minilo in da bosta najina soncka zacela pridno jesti!!

Lep pozdrav

Pozdravljena Jana!
Naš sicer zna jesti po žlički, z gosto hrano pa sva začela šele prejšnji mesec. Pojedel bi sicer vse, kar vidi, malo manj rad ima krompir, potem pa bi se še vedno dojil…Poje celo jabolko, pa še malo banane, kadar je zelenjavo, poje ogromen koren, vendar bi se še vedno dojil. Sploh dopoldan bi se dojil kar naprej.Pri petih mesecih je dobil dva zobka, zdaj pa čakamo na nove… ves čas se slini…
Mene edino skrbi, kako uvesti obrok brez dojenja…

Srečno tudi tebi in tvoji princeski.
AnitaI.

To je čisto normalno za toliko starega otroka. Do dopolnjenega prvega leta je dojenje glavni vir prehrane, gosta hrana je bolj za poskušanje nečesa novega.

New Report

Close