Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Pestovanje dojenčka in krčevit jok

Pestovanje dojenčka in krčevit jok

Spoštovani,

prosila bi vas za nasvet glede sina, starega 2 meseca in 6 dni. Zadnjih nekaj dni zelo močno joka, ko ga z možem pestujeva v položaju lunice, ko ga obrneva na trebušček, da “pase kravice”  in ko ga položim na kolena, da gleda proti mojemu obrazu. Otrok se napne, rada trd, noge ima čisto stegnjene in trde, močno stiska pesti, glavo tišči nazaj v podlago. Tudi pri previjanju krčevito joka, ko ga obračam, dviguje se na petah. Vse to se do sedaj ni dogajalo. Jok je krčevit, močan, visok, ni podoben joku ob lakoti ali zaspanosti. Ko mu dam dudo, se potolaži in preneha jokati.
Skrbi naju, da ga kaj boli, saj so mu vsi ti položaji do sedaj odgovarjali, zdaj pa ob njih močno začne jokati. Posledično je bolj nemiren in tudi joka več, manj spi.
Vse skupaj sovpada z mojim prehladom, če ima to kakšno povezavo. Zaenkrat dojenček znakov prehlada ne kaže.
Jè in odvaja normalno, nikamor ni padel ali se udaril. Z možem se trudiva upoštevati priporočene smernice rokovanja z dojenčkom, pravilno ga pestujeva, previjava, menjava strani pri spanju, hranjenju.
Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem za odgovor in pomoč.
Lep pozdrav.

Ne morem pojasniti nenadnega joka v opisanih položajih. Potreben je pregled otroka, svetujem, da se naročite pri otrokovem pediatru.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close