PESKOVNIK
Pozdravljene!
Zanima če se vaši otročki z alergijo igrajo v peskovniku. koliko so stari? spomnim se namreč da mi je nekdo enkrat omenil da za otroke z ADjem niso primerni.
S katero kremo za sončenje mažete svoje sončke? Jih namažete preden gredo v vrtec?
Kaj storite ko pride takšen dan da se otrok noro praska do krvi? uporabite kakšno kremo kot je locoidon, hrastovo kopel, zyrtek????
včeraj se je namreč moj malči kraspal kot še ni nikoli. ponavadi vesel, razigran je bil včeraj jokav, nerazpoložen……..
hvala za odgovore!
Mi se zaradi AD-ja peskovnikov ogibamo. Povrhnjica kože z AD-jem je namreč suha, razpokana. Njena barierna funkcija je oslabljena. Mivka, ki se v te razpoke zažre, jo ne le še bolj izsuši, ampak lahko povzroči tudi različne okužbe. Sicer lahko sami presodite, kako njegova koža odreagira nanjo, to so samo splošni napotki za kožo z AD-jem.
Ko je pri nas praskanje povečano in s tem seveda tudi slabo počutje, mu damo maksimalno predpisano dozo antihistaminika, če je koža tudi vneta, pa ga tam namažemo tudi z Advantanom, da si vnetja s praskanjem ne razširi naprej. Seveda pa je dobro ugotoviti, kaj mu je stanje poslabšalo…
Kremo za sončenje pa uporabljamo od Eucerina faktor 25.
Tudi mi se peskovnikov izogibamo .
Moja deklica ima največkrat in največja vnetja na prstkih rok . Velikokrat je nujen kortizon (na žalost tudi Diprogenta, Kuterid G) . Po mazanju ji nadenem bonbažne rokavičke, in rokavičke nosi tudi za v vrtec in na igrišče. Tako jo obvarujem pred okužbami in stika z alergeni.
Zdravnica nam je svetovala kremo za sončenje, ki je menda ful naravna in se jo dobi le v Avstriji (BIPA ali DM) – npr. v Borovljah, če si z Gorenjske.
Krema je menda ravno za takšno občutljivo otroško kožo (brez dišav in konzervansov):
ULRASUN – MINERAL SUNSCREM F.30.
Mi jo bomo šli še kupit, ker zaupam, da bo najboljša izbira.
Srečno!
tika