Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo pes in dojenček

pes in dojenček

Pri tašči imajo psa, ki je sicer prijazen in ne grize, a vendar rad skače na ljudi in laja. Poleg tega ni “hišni pes”, ampak vsak dan v gozdu in poleti dobi večkrat klope. Skrbi me, ker smo večkrat tam na obisku z dojenčkom ( 2 meseca). Zaenkrat si vsi skrbno umivamo roke po božanju in je pes zaprt ko smo na obisku, vendar dolgo časa ne bo moglo biti tako.
Zanima me, kako je z domačimi živalmi in dojenčkom? Kdaj je primerno dojenčka in psa “spoznati”? Ali preveč kompliciramo? Kakšne so možnosti alergije (jaz jo imam na prah in dlako-predvsem maćjo in konjsko, na pse ne)?
Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljena!

Alergija na pasjo dlako je zelo redka. Zakaj je tako, prosim vprašajte pri alergologu. Bolj so torej lahko problem zajedalci, ki jih nosi na sebi ali v sebi. Če temu posvečamo dovolj pozornosti, ni omejitve za sobivanje.
Vse kar je večje od nas, imamo za ogrožujoče. Pomembno pri spoznavanju je torej, da je postopno, da se sprejme kot nekaj prijaznega. Oblizovanje, skakanje, lajež niso prijazni dogodki za otroka. Neka mirna prisotnost daje večjo možnost, da je strah čim manjši. In vedno v družbi odraslega.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close