Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija perioralni dermatitis

perioralni dermatitis

Že kar celo leto imam probleme z drobnimi izpuščajčki okoli ust, ki se nenehno prestavljajo, a so vedno na določenem območju skupaj (po deset drobnih in več). Ponavadi je v teh izpuščajčkih voda, predno se pa začnejo delati pa koža močno skeli in peče. Koža in izpuščaji pa nočejo in nočejo izginiti…..se samo prestavljajo iz enega predela na drugega.
Zanima me s katero kremo oz. zdravili je možno težavo odpraviti in če je le to mogoče dobiti tudi brez recepta. Stvar je zelo moteča.

Hvala za odgovor.

Pozdrav!

če gre res za perioralni dermatitis, potem je potrebno razmišljati o morebitnih vzrokih: prebavila, želodec, hormoni…..
Temu primerno je zdravljenje, oz. če ne najdemo ozadja, pogosto posežemo po zdravilih v obliki tablet.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani!

Najlepša hvala za odgovor. Morda sem prvotno res pozabila napisati, da se je meni ta kožna težava pojavila vzporedno s premajhnim delovanjem ščitnice, za kar dnevno jemljem Eltroxin. Ja, torej so te moje težave v povezavi s hormonskimi motnjami.
Glede na to upam, da mi ne bo potrebno jemati še kakšnih tablet, zato me zanima predvsem to, če obstaja kakšno mazilo na čimbolj naravni bazi, ki bi pomagalo odpraviti te moje težave s kožo oz. perioralni dermatitis.

lp

Pozdrav!

še enkrat : ali sploh gre za perioralni dermatitis?
Ščitnica je malo verjetno pri tem kaj kriva.
Naravne kreme pa pri pravem perioralnem dermatitisu ne bodo dosti pomagale.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close