Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija perioralni dermatitis

perioralni dermatitis

Spoštovani dr. Kralj,

Stara sem 28 let in pred 2 dnevi mi je dermatologinja postavila diagnozo – dermatitis perioralis. Do pred pol leta sem imela popolno kožo, prav tako tudi skozi obdobje pubertete. V začetku jeseni so se mi začeli pojavljati gnojni mozolji predvsem po čeljusti, ki so se s časom razširili tudi po desnem licu. Stanje se mi je v zadjnih 2 mesecih drastično poslabšalo, saj jih imam na območju brade, čeljusti in lic. Pred obiskom dermatologa sem teden dni uporabljala differin kremo, nekaj dni pa tudi klimicin t. Dermatologinja mi je predpisala clinofug antibiotike in sicer 25 dni po 2 tableti, naprej po 1. Zanima me, ali je smiselno poleg antibiotikov uporabljati tudi differin in klimicin t (pred postavljeno diagnozo sem mislila, da imam akne, zato sem omenjeno začela uporabljati)? Obraz me tudi zelo srbi. Pred letom dni sem prebolela pljučnico. Alergična sem na pršice.

Zelo si želim otroka in me zanima, po kolikšnem času po prenehanju jemanja antibiotikov je varno zanositi?

Kaj mi predlagate za čiščenje kože (imam prečiščeno olivno olje), kakšno vlažilno kremo? In predvsem, kdaj lahko pričakujem vidno izboljšanje in kako negovati obraz po ozdravitvi?

Najlepša hvala za odgovor.

U.

POzdrav!

Razen olivnega olja druge terapije ne potrebujete.
3-4 tedne po ukinitvi antibiotika lahko varno zanosite.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close